Як зробити просту буженину зі свинини з часником

28 грудня 2019, 09:02
Буженину їдять з гострими приправами: гірчицею або хріном

Буженина в духовці

Бажання – це м'ясо, запечене в духовці одним великим шматком. Страву можна готувати зі свинини, телятини і баранини.

Дивіться відео, як приготувати копченості в домашніх умовах:

Реклама

М'ясо потрібно укладати на матову поверхню фольги і загортати так, щоб зверху була дзеркальна сторона. Незадовго до готовності фольгу слід зняти, щоб буженина підрум'янилася.

Читайте також:

Реклама

Буженина зі свинини з часником

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 271 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини (окіст, карбонад)
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2 лаврові листки

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимити, обсушити, нашпигувати часником, натерти з усіх боків сіллю і перцем.
  2. На лист фольги покласти лавровий лист, зверху викласти м'ясо (жиром вгору), добре загорнути.
  3. Викласти м'ясо у фользі в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати приблизно 1,5 години.
  4. Потім збільшити температуру до 200-225 °С, вийняти м'ясо, обережно і акуратно відкрити фольгу.
  5. Полити м'ясо соком, що виділився, і запікати ще 10-15 хвилин.
  6. Вийняти готове м'ясо з духовки, прикрити знову фольгою і дати постояти 10-15 хвилин.

Як подавати буженину зі свинини

Запечене м'ясо гарно смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати разом з гарніром, соусами або робити з ним бутерброди.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . "Сьогодні" також писали, як зробити класичну буженину зі свинячої шиї.