Як зробити корисні цукерки із сухофруктів і вівсянки

6 лютого 2020, 14:52
Рецепт здорових солодощів з сухофруктів і вівсянки

Цукерки з фініків і вівсянки

Домашні цукерки з фініків і вівсянки принесуть максимум користі для організму. У них немає ніяких барвників, консервантів і трансжирів.

Дивіться відео, як вибрати якісні цукерки:

Реклама

Кунжут в рецепті можна замінити кокосовою стружкою, маком або меленим арахісом.

Читайте також:

Реклама

Цукерки з фініків: пп рецеп т

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 353 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г м'яких фініків
  • 2 ст.л. кунжуту
  • 2 ст.л. вівсяних пластівців
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. соку лимона
  • 1 ч.л. дрібно натертої цедри
  • Какао-порошок

Спосіб приготування:

  1. Кунжут і вівсяні пластівці підсушити на сковороді.
  2. Фініки промити теплою водою, видалити кісточки. Подрібнити за допомогою блендера.
  3. Додати сіль, кунжут, вівсянку, сік і цедру лимона. Добре збити.
  4. Вологими руками сформувати кульки розміром з волоський горіх. Обваляти цукерки в темному какао-порошку.
  5. Поставити в холодильник на 40 хвилин, щоб маса застигла.

Як правильно зняти цедру з лимона

Для приготування страв використовують як свіжу цедру лимона, так і сушену, і заморожену. Щоб отримати свіжу цедру, добре помийте цитрус під проточною водою. Потім ошпарьте окропом, промокніть серветкою і натріть на тертці верхній жовтий шар лимона.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виглядають цукерки для схуднення . "Сьогодні" також ділилися рецептом кокосових цукерок від Марини Боржемской.