Телеканал СТБ знімає дев'ятий сезон самого вагомого шоу країни "Зважені та щасливі". Ведуча – Аніта Луценко. Тренери – Марина Боржемська, Іраклі Макацарія. Поки глядачі в очікуванні нового сезону, ми розпитуємо Марину про здорові і смачні рецепти.
Кокосові цукерки від Марини Боржемської: рецепт
- Час готування – 5 хвилин
- Час підготовки – 60 хвилин
Що нам потрібно?
- Один кокос (Марина купувала за 33 грн. Головне при виборі кокоса, щоб в ньому при струсі чутна була вода)
- 1 л молока 2,5%
- 1 лимон
- 2 ч.л. меду
- 2-3 ст.л. какао (за бажанням)
Рецепт приготування:
Робимо домашню рікоту. Літр молока ставимо на вогонь. Видавлюємо сік 1-ого лимона (якщо перед цим половинки лимона підігріти в мікрохвильовці, соку буде більше і видавлюватиметься він легше). Завдяки лимону, рикотта буде з цитрусовим присмаком, а значить, нотка лимона буде і в цукерках.
Як тільки молоко почне закипати (з'явиться багато пінки і видно перші бульбашки), переводимо молоко на маленький вогонь і виливаємо туди лимонний сік. Перемішуємо. Молоко почне відшаровуватися. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і приступаємо до кокосу.
З одного невеликого кокоса (400-450 г) виходить:
- 400 мл кокосового молока
- 400-450 г кокосової стружки
- 50-70 г кокосового масла
- красиві половинки кокоса
Викруткою пробити одне з трьох отворів на кокосі і злити кокосову воду. Простукати молотком по кокосу і розламати його. Шматки кокоса почистити від коричневої шкірки (за бажанням) і потерти на тертці.
Залити всю стружку 400 мл окропу, дати охолонути.
Відшароване молоко процідити через марлю, трохи віджати. Підвісити. З 1 л молока виходить близько 200 г рікоти. Почекати, поки рікота стече і охолоне.
Через 40-45 хвилин, коли кокосова стружка вже набухла і віддала молочко, а рікота охолола, обидва ці інгредієнти потрібно віджати. Молочко, яке стече після того, як ви відіжмете кокосову стружку, залишити, там з'явиться олія, а з макухи робитимемо цукерки.
Сироватку після рікоти можна заново нагріти з лимоном і отримати ще рікоту. Або ж заморозити кубиками і вранці протирати сироваткою обличчя.
Для цукерок: змішати 1/3 отриманого кокосової макухи (близько 200 г), рікоту (200 г) і для солодощі кілька чайних ложок меду. Якщо всі інгредієнти занадто сухі, додайте кілька столових ложок кокосового молочка. Обваляти в стружці або какао.
До таких цукерок можна додавати: цукати, горішки, чорнослив, курагу. Їсти, як перший перекус, через 60-90 хвилин після сніданку з чаєм або кавою. Смачного!
Нагадаємо, раніше Марина Боржемська розповіла, як почати нове життя. А Іраклі Макацарія назвав свій ідеальний сніданок.