Як зробити корисну домашню гранола з горіхами і сухофруктами

12 лютого 2020, 12:40
Гранола забезпечує насичення без перебору калорій

Домашняя гранола

Гранола поєднує в собі смакові властивості справжніх ласощів і користь цільнозернових злаків. Багата клітковиною, вона зменшує вміст холестерину в крові і покращує обмін речовин.

Дивіться відео, ніж снідають українці:

Реклама

Більш того, на переробку цього продукту організм калорії витрачає, а, значить, його користь для фігури – безсумнівна. Основою граноли завжди є цільнозернові пластівці, а смаковими добавками можуть служити найрізноманітніші смаколики: родзинки, горіхи, курага, засушені вишні або журавлина, полуниці або яблука.

Читайте також:

Реклама

Домашня гранола з горіхами і сухофруктами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 439 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 4 склянки
  • Цукати – 3/4 склянки
  • Горіхи і насіння – 3/4 склянки
  • Сухофрукти або сушені ягоди – 1/2 склянки
  • Мед – 4 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти залити окропом і залишити на 15 хвилин.
  2. Пластівці, цукати, рубані горіхи і насіннячка змішати. Пропорції можна варіювати на свій смак.
  3. У сотейник налити мед, масло і додати корицю. Нагрівати, помішуючи, поки суміш не стане більш рідкою.
  4. Залити медової сумішшю пластівці і добре перемішати.
  5. Викласти майбутню гранола на вистелений пергаментом деко. Випікати 15-20 хвилин при 175 ° С, час від часу помішуючи.
  6. До готової граноли, що остигла, додати улюблені сухофрукти або сушені ягоди.

Як є гранола

В якості заправки добре підходить фруктовий сік. Нарешті, гранола чудово поєднується з йогуртом або кефіром.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашні мюслі за рецептом Лізи Глинської. "Сьогодні" також ділилися рецептом сирного десерту з мюслі .