У магазинній гранолі занадто багато цукру і жиру. Пропонуємо вам корисний домашній варіант від Даші Малахової – з медом, спеціями, горіхами і сухофруктами.
Гранола з горіхами і сухофруктами
Інгредієнти:

- 50 г мигдалю
- 50 г волоських горіхів
- 50 г кеш'ю
- Мелена кориця
- Сушена журавлина
- 100 г вівсяних пластівців
- Насіння льону
- Кунжут
- Цедра апельсина
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 3-4 ст. ложки рідкого меду
- Йогурт для подачі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Змішайте горіхи, насіння і вівсяні пластівці. Додайте корицю, цедру, журавлину і перемішайте. Заправте рослинною олією і медом.
- Ретельно перемішайте і перекладіть на деко. Запечіть в мікрохвильовій печі протягом 5-7 хвилин або в духовці, прогрівши до хрусткого стану.
- Трохи остудіть гранолу і подавайте з натуральним йогуртом.
Порада: Зберігати гранолу, що залишилася, найкраще в банці, яка щільно закривається.
Нагадаємо, раніше ми писали, скільки фруктів і ягід можна з'їсти на 100 калорій. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного сніданку від Аніти Луценко.
Дивіться відео і дізнайтеся, який сніданок небезпечний для здоров'я: