Салат з квітів кульбаби: рецепт з фото
Салат з кульбаб з помідорами, огірками і зеленою цибулею – смачна і корисна страва, яка приємно здивує ваших домашніх.
Правила збору кульбаби прості, як і для всіх трав і рослин: збирати їх потрібно в суху погоду, далеко від автомобільних трас, в чистих місцях. А щоб листя кульбаб не гірчило, його слід вимочити в холодній воді.
Салат з квіток кульбаби
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 56 ккал на 100 г
Складові:
- 80 г листя кульбаби
- 8 квіток кульбаби
- 1 свіжий огірок
- Жменя помідорів чері
- 5 пір'їн зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. винного оцту
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1/3 ч.л. меленого перцю
Спосіб приготування:
- Листя кульбаби замочити в холодній воді, потім промити і обсушити.
- Свіжий огірок, помідори і пір'я цибулі добре помити.
- Всю підготовлену зелень нарізати. Залишити три-чотири листочки цілими для декору.
- З огірка за допомогою овочечистки зрізати кілька слайсів. Іншу частину овоча довільно нарізати. Помідори черрі розрізати навпіл
- Скласти в салатник порубану зелену цибулю, листя кульбаби, шматочки огірка та помідора.
- Підготувати квіти кульбаби. Відірвати квітку від стебла, добре помити і обсушити. Видалити зелену частину – в їжу вживають лише жовті пелюстки.
- Висипати пелюстки кульбаби в салатну суміш. Заправити оцтом і рослинною олією, приправити чорним меленим перцем, ретельно перемішати.
Як подавати салат з кульбаб
На порційну тарілку викласти салатну суміш. Прикрасити вимитими квітками кульбаби і огірковими слайсами. Дати настоятися 20 хвилин і подавати.
Дивіться відео, як зробити варення з кульбаб:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вино з кульбаб. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які квіти вважаються їстівними.