Фруктове морозиво на паличці
Морозиво – один з найулюбленіших десертів і у дітей, і у дорослих. Це приємний спосіб охолодитися в літню спеку.
Спробуйте приготувати морозиво вдома на паличці за рецептами з нашої вибірки. Впевнені, ви знайдете свої улюблені поєднання продуктів. Якщо у вас немає спеціальних формочок, використовуйте одноразові стаканчики і палички для суші або шпажки.
Морозиво на паличці зі смородини і сметани
Час приготування:
- 15 хвилин + час на застигання
Складові:
- 300 г чорної смородини
- 300 г сметани
- 5 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Ягоди перебрати і добре помити. Обдати окропом, щоб вони випустили більше соку.
- Подрібнити чорну смородину за допомогою блендера. За бажанням пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.
- Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, при необхідності додати більше цукру.
- Перелити масу в формочки і вставити палички.
- Відправити в морозилку на 3-4 години до повного застигання.
Фруктово-ягідне морозиво на паличці
Час приготування:
- 10 хвилин + час на заморожування
Складові:
- 1 стиглий банан
- 1 стакан (200 г) полуниці, чорниці або інших ягід
- 100 г фруктового або ягідного соку
Дивіться відео, як вибрати якісне морозиво:
Спосіб приготування:
- Помийте, почистіть і поріжте на дрібні шматки банан і полуницю.
- Помістіть фрукти і ягоди в чашу блендера або миску.
- Змішайте в блендері до однорідності.
- Подрібнену ягідну суміш розлийте в спеціальні формочки для морозива, вставте палички.
- Поставте форму з морозивом в морозилку на 2 години.
Морозиво на паличках зі згущеним молоком
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Складові:
- 3 яєчних жовтки
- 100 г згущеного молока
- 150 г вершків 33%
Спосіб приготування:
- Спочатку приготувати яєчно-молочну суміш.
- Перемішати жовтки і згущене молоко з цукром.
- Збити до однорідної маси міксером або віночком. Варити на середньому вогні до загусання. Важливо постійно помішувати і не перегрівати, інакше маса може розшаруватися і з'являться грудки. Остудити.
- Збити холодні вершки до піків без цукру і додаткових добавок.
- Коли яєчна суміш охолоне, підмішати в неї вершки. За бажанням додати топінг: горіхи, шоколадну крихту, м'якоть фруктів.
- Розлити по формах і відправити в морозильну камеру застигати.
Полунично-бананове морозиво на паличках
Час приготування:
- 5 хвилин + час на застигання
Складові :
- 1 стиглий банан
- 100 г свіжої або замороженої полуниці
- 150 г натурального йогурту
- 1 ст. л. меду або за смаком
Спосіб приготування:
- Банан очистити, нарізати на шматочки, скласти в чашу блендера.
- Додати полуницю і збити до однорідності.
- Потім влити йогурт і мед, ще раз добре збити.
- Розкласти по формах, вставити палички і прибрати в морозилку на кілька годин.
Динне морозиво в формочках
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 300 г солодкої динної м'якоті
- 250 мл вершків для збивання
- 150 г дрібного цукру
Спосіб приготування:
- Диню помити, зрізати шкірку. М'якоть очистити від кісточок, нарізати кубиками і скласти в чашу блендера.
- Подрібнити диню в однорідне пюре.
- Налити холодні вершки в миску і збити їх до стійких піків. В середині процесу додати цукор.
- Акуратно перемішати пюре з дині і збиті вершки.
- Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.
- Відправити в морозильну камеру на кілька годин.
Як дістати морозиво з формочок
Опустіть формочки на кілька секунд під струмінь гарячої води, щоб морозиво відтануло від стінок. Акуратно дістаньте і відразу ж подавайте.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити фруктовий лід "Космополітен", а також ділилися рецептом кавунового сорбету.