Як зробити морозиво на паличці в домашніх умовах: ТОП-5 рецептів

14 серпня 2020, 14:31
Готуємо смачне домашнє морозиво в формочках

Фруктове морозиво на паличці

Морозиво – один з найулюбленіших десертів і у дітей, і у дорослих. Це приємний спосіб охолодитися в літню спеку.

Спробуйте приготувати морозиво вдома на паличці за рецептами з нашої вибірки. Впевнені, ви знайдете свої улюблені поєднання продуктів. Якщо у вас немає спеціальних формочок, використовуйте одноразові стаканчики і палички для суші або шпажки.

Реклама

Морозиво на паличці зі смородини і сметани

Ягідне морозиво на паличці

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на застигання

Складові:

Реклама
  • 300 г чорної смородини
  • 300 г сметани
  • 5 ст. л. цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати і добре помити. Обдати окропом, щоб вони випустили більше соку.
  2. Подрібнити чорну смородину за допомогою блендера. За бажанням пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.
  3. Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, при необхідності додати більше цукру.
  4. Перелити масу в формочки і вставити палички.
  5. Відправити в морозилку на 3-4 години до повного застигання.

Фруктово-ягідне морозиво на паличці

Фруктове морозиво на паличці

Реклама

Час приготування:

  • 10 хвилин + час на заморожування

Складові:

  • 1 стиглий банан
  • 1 стакан (200 г) полуниці, чорниці або інших ягід
  • 100 г фруктового або ягідного соку

Дивіться відео, як вибрати якісне морозиво:

Спосіб приготування:

  1. Помийте, почистіть і поріжте на дрібні шматки банан і полуницю.
  2. Помістіть фрукти і ягоди в чашу блендера або миску.
  3. Змішайте в блендері до однорідності.
  4. Подрібнену ягідну суміш розлийте в спеціальні формочки для морозива, вставте палички.
  5. Поставте форму з морозивом в морозилку на 2 години.

Морозиво на паличках зі згущеним молоком

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 3 яєчних жовтки
  • 100 г згущеного молока
  • 150 г вершків 33%

Спосіб приготування:

  1. Спочатку приготувати яєчно-молочну суміш.
  2. Перемішати жовтки і згущене молоко з цукром.
  3. Збити до однорідної маси міксером або віночком. Варити на середньому вогні до загусання. Важливо постійно помішувати і не перегрівати, інакше маса може розшаруватися і з'являться грудки. Остудити.
  4. Збити холодні вершки до піків без цукру і додаткових добавок.
  5. Коли яєчна суміш охолоне, підмішати в неї вершки. За бажанням додати топінг: горіхи, шоколадну крихту, м'якоть фруктів.
  6. Розлити по формах і відправити в морозильну камеру застигати.

Полунично-бананове морозиво на паличках

Влюбливі Близнюки – це полуничне морозиво

Час приготування:

  • 5 хвилин + час на застигання

Складові :

  • 1 стиглий банан
  • 100 г свіжої або замороженої полуниці
  • 150 г натурального йогурту
  • 1 ст. л. меду або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Банан очистити, нарізати на шматочки, скласти в чашу блендера.
  2. Додати полуницю і збити до однорідності.
  3. Потім влити йогурт і мед, ще раз добре збити.
  4. Розкласти по формах, вставити палички і прибрати в морозилку на кілька годин.

Динне морозиво в формочках

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 300 г солодкої динної м'якоті
  • 250 мл вершків для збивання
  • 150 г дрібного цукру

Спосіб приготування:

  1. Диню помити, зрізати шкірку. М'якоть очистити від кісточок, нарізати кубиками і скласти в чашу блендера.
  2. Подрібнити диню в однорідне пюре.
  3. Налити холодні вершки в миску і збити їх до стійких піків. В середині процесу додати цукор.
  4. Акуратно перемішати пюре з дині і збиті вершки.
  5. Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.
  6. Відправити в морозильну камеру на кілька годин.

Як дістати морозиво з формочок

Опустіть формочки на кілька секунд під струмінь гарячої води, щоб морозиво відтануло від стінок. Акуратно дістаньте і відразу ж подавайте.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити фруктовий лід "Космополітен", а також ділилися рецептом кавунового сорбету.