Як зробити гарний листковий салат на Великдень

15 квітня 2020, 16:38
Рецепт оригінального салату на Великдень

Шаровий салат на Великодень / Фото: Pinterest

Листковий салат з фаршированими яйцями стане справжньою окрасою вашого пасхального столу. Це вражаюче блюдо з безліччю свіжих овочів, індичкою і пастою фарфалле готується всього за 30 хвилин.

Заправляється салат ароматним кроповою соусом, який чудово поєднується з усіма інгредієнтами.

Реклама

Листковий великодній салат

Шаровий салат на Великодень / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 яєць, зварених круто, очищених і розрізаних навпіл
  • 1/4 склянки (50 мл) легкого майонезу
  • 1 чайна ложка сухого гірчичного порошку
  • 2 столові ложки (30 мл) дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • Трохи солі і перцю
  • Паприка
  • 1/3 склянки (75 мл) простого грецького йогурту
  • 1/4 склянки (50 мл) легкого майонезу
  • 1/3 склянки нарізаного свіжого кропу
  • 2 столові ложки (30 мл) лимонного соку
  • 1 чайна ложка (5 мл) діжонської гірчиці
  • 2 склянки холодних варених макаронів фарфалле
  • 1 червоний і жовтий перець, нарізаний кубиками
  • 1/2 склянки червоної цибулі, крупно нарізаного
  • 500 г бланшированої спаржі або стручкової квасолі, нарізаної
  • 2 склянки помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 1 чашка попередньо приготованої грудки індички, нарізаної кубиками
  • 3/4 склянки тертого сиру чеддер
  • 2 склянки салату романо, грубо нарізаного

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Акуратно вишкребіть жовтки в невелику миску. Викладіть білки на блюдо, накрийте кришкою і відкладіть в сторону.
  2. Жовтки розімніть вилкою, додайте майонез, гірчицю і перемішайте. Додайте зелену цибулю, сіль і перець. Невеликою ложкою нафаршируйте отриманою сумішшю білки. Посипте паприкою. Поставте в холодильник.
  3. У невеликій мисці змішайте грецький йогурт, майонез, кріп, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Охолодіть.
  4. У велику миску киньте приготовлену пасту з половиною заправки. Помістіть макарони на дно великої скляної миски. Викладіть шарами перець, цибулю, спаржу, помідори, індичку, сир чеддер і салат романо.
  5. Викладіть зверху фаршировані яйця. Подавайте залишки заправки в окремій мисці.

На замітку

  • Якщо заправка занадто густа, додайте 2 столові ложки молока, щоб розбавити її;
  • Для іншого смаку спробуйте шинку замість індички;
  • Щоб зробити салат не таким калорійним, додайте 2 склянки романо замість макаронів;
  • Цей салат можна подавати порційно.

Дивіться відео, як зробити листковий Кобб салат:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати можна приготувати на Великдень без майонезу . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати салат "Малахітовий браслет" .