Головна Сьогодні

Які салати приготувати на Великдень: ТОП-5 рецептів без майонезу

Дуже смачні салати на Великдень

Православний Великдень-2020 настане 19 квітня. На це свято традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення 48-денного Великого посту.

Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і легких весняних салатів без майонезу, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.

Салат з редиски з кукурудзою

Салат з редискою і кукурузою
Салат з редискою і кукурузою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок редиски
  • 2-3 огірка
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 2 пучки салату
  • Пучок зелені (зелена цибуля, петрушка і кріп)
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Салат і зелень подрібнити, викласти в салатник.
  2. Додати кукурудзу, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
  3. Приготувати заправку з рослинної олії, видавлені через прес часнику і лимонного соку.
  4. Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.

Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:

Порада: Щоб зробити салат ситнішим, додайте 50 г тертого твердого сиру.

Салат з печінки тріски, огірків і картоплі

Салат з печінки тріски
Салат з печінки тріски
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 240 г печінки тріски
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. червоної ікри
  • 2 свіжі огірки
  • 1 картопля
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування: ⠀

  1. Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
  2. Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
  3. Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
  4. Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
  5. Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
  6. Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати кубики з огірків.
  7. Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і зеленою цибулею.

Простий салат з курки з овочами

Курячий салат без майонезу
Курячий салат без майонезу
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Жменя помідорів чері
  • 1 огірок
  • 200 г курячої грудки
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1/4 червоної цибулини
  • 100 г листя салату
  • 1 зубчик часнику
  • Оливкова олія – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Замаринувати його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажити в олії до золотистої скоринки.
  2. Помити листя салату, порвати його руками. Пересипати в глибоку миску.
  3. Нарізати огірок, цибулю і помідори. Пересипати в ємність для салату.
  4. Заправити все оливковою олією, сіллю і перцем.
  5. Подавати курячий салат разом зі свіжим багетом або хрусткими хлібцями.

Листковий салат з тунцем

Салат з тунцем и кукурудзою
Салат з тунцем и кукурудзою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти або листового салату
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 банка консервованого тунця
  • 1 свіжий огірок
  • 1 свіжий помідор
  • Жменя корейської моркви
  • Жменя оливок
  • 100 г плавленого або твердого сиру
  • 50 мл соняшникової олії
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. соку лимона

Спосіб приготування:

  1. Пекінську капусту або листовий салат нарвати руками і викласти на дно тарілки.
  2. Далі викладайте салат шарами: консервовану кукурудзу, консервований тунець, нарізані огірки, помідори, моркву по-корейськи і оливки.
  3. Посипати салат плавленим або твердим сиром, натертим на дрібній тертці.
  4. Для заправки змішайте сіль і сік лимона, полийте салат.

Яєчний салат з йогуртовою заправкою

Салат з ананасами, яйцями і овочами
Салат з ананасами, яйцями і овочами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 300 г ананаса
  • 4-5 варених яєць
  • 1 невелика червона цибулина
  • Невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 1 салатний огірок
  • 1 чилі

Для заправки:

  • 200 мл густого йогурту
  • 1 ч.л. каррі
  • Сіль і перець за смаком
  • 1-2 ст.л оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для заправки.
  2. Ананас і огірок нарізати кубиком.
  3. Яйця очистити і розрізати на четвертинки.
  4. Зелень і чилі подрібнити. Лук тонко нашаткувати.
  5. З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних салатів з редискою. "Сьогодні" також писали, як зробити салати зі свіжих овочів і зелені.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти