Як зробити ідеальні ліниві вареники на сніданок

31 березня 2020, 19:05
Рецепт лінивих вареників з сиру

Ліниві вареники з ягодами

Ліниві вареники – страва, смак якої знайомий всім з дитинства. Приготування займає лічені хвилини, а встояти перед ними неможливо. Головне – вибрати якісний сир і не переборщити з борошном.

Читайте також:

Реклама

Варяться ліниві вареники дуже швидко, тому буквально за 15 хвилин вам вдасться приготувати ситний сніданок, полуденок або вечерю.

Ліниві вареники з медом і сметаною

Ліниві вареники з ягодами

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 253 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 350 г жирного домашнього сиру
  • 100 г борошна
  • 2 яєчних жовтки
  • 1-2 ст.л. цукру
  • Сіль за смаком

Для подачі:

  • 40 г вершкового масла
  • 2 ч.л. меду
  • 100 г сметани

Спосіб приготування:

  1. Сир протерти через сито, потім змішати з сіллю, цукром, яєчними жовтками і розтерти.
  2. Додати борошно і ретельно перемішати.
  3. Отримане тісто розділити на чотири частини, кожну з яких розкачати у вигляді ковбаски близько 3 см в товщину і 25 см в довжину.
  4. Утворені "ковбаски" нарізати на шматочки приблизно по 2 см.
  5. Партіями акуратно опустити вареники в злегка підсолений окріп. Варити, поки не спливуть.
  6. Готові вареники викласти на блюдо і полити розтопленим вершковим маслом.

Як подавати ліниві вареники

Подавати зі сметаною, змішаною з медом. За бажанням прикрасити свіжими ягодами або листочками м'яти.

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. "Сьогодні" також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.