Ліниві вареники з ягодами
Ліниві вареники – страва, смак якої знайомий всім з дитинства. Приготування займає лічені хвилини, а встояти перед ними неможливо. Головне – вибрати якісний сир і не переборщити з борошном.
Варяться ліниві вареники дуже швидко, тому буквально за 15 хвилин вам вдасться приготувати ситний сніданок, полуденок або вечерю.
Ліниві вареники з медом і сметаною
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 253 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 350 г жирного домашнього сиру
- 100 г борошна
- 2 яєчних жовтки
- 1-2 ст.л. цукру
- Сіль за смаком
Для подачі:
- 40 г вершкового масла
- 2 ч.л. меду
- 100 г сметани
Спосіб приготування:
- Сир протерти через сито, потім змішати з сіллю, цукром, яєчними жовтками і розтерти.
- Додати борошно і ретельно перемішати.
- Отримане тісто розділити на чотири частини, кожну з яких розкачати у вигляді ковбаски близько 3 см в товщину і 25 см в довжину.
- Утворені "ковбаски" нарізати на шматочки приблизно по 2 см.
- Партіями акуратно опустити вареники в злегка підсолений окріп. Варити, поки не спливуть.
- Готові вареники викласти на блюдо і полити розтопленим вершковим маслом.
Як подавати ліниві вареники
Подавати зі сметаною, змішаною з медом. За бажанням прикрасити свіжими ягодами або листочками м'яти.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. "Сьогодні" також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.