Як зробити хумус з нуту з авокадо: рецепт корисної закуски

9 січня 2020, 16:06
Це прекрасний варіант здорового перекусу

Хумус з авокадо і нутом

Хумус – популярна на Близькому Сході холодна закуска з нуту. До її складу також входять: кунжутове паста (тахіні), оливкова олія, часник, сік лимона, паприка.

Дивіться відео, як зробити фаршировані авокадо:

Реклама

Хумус з нуту з авокадо ніжний, кремовий, легкий і дуже корисний. Якщо у вас немає консервованого турецького гороху, заздалегідь відваріть і остудіть його.

Читайте також:

Реклама

Хумус з нуту з авокадо

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 207 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Консервований горох-нут, злитий від рідини і промитий – 1 банка
  • Паста тахини – 1 ст.л.
  • Авокадо – 2 маленьких
  • Лимонний сік – 2-3 ст.л (або за смаком)
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Вода бутильована – 3-5 ст.л.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, крім води.
  2. Перемолоти до отримання гладкої маси.
  3. Додати воду за смаком і ще раз збити.

Як подавати хумус

Хумус з авокадо можна їсти разом з питою, кукурудзяними чіпсами або крекерами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смузі з авокадо і ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з авокадо з креветками і кукурудзою.