Як зробити глег з білого вина з яблучним соком і прянощами

11 січня 2020, 15:00
Рецепт зігріваючого зимового напою

Глег з яблуками / Фото: Unsplash

Глег – це гарячий святковий напій родом зі Скандинавії, дуже схожий на глінтвейн. У класичному варіанті його готують з родзинками, мигдалем, корицею, гвоздикою і фруктами.

Дивіться відео, як приготувати домашній збитень:

Реклама

Ми поділимося рецептом білого глега з яблучним соком і прянощами. Такий напій відмінно зігріває в холодні дні.

Читайте також:

Реклама

Глегг з білого вина

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

Реклама
  • 164 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 паличка кориці
  • 0,5 стручка ванілі
  • 2-3 зірочки бадьяна
  • 6 коробочок кардамону
  • 8 бутонів гвоздики
  • 80 г дрібного цукру
  • 100 мл яблучного соку
  • 1 пляшка сухого білого вина

Спосіб приготування:

  1. Помістити всі інгредієнти в каструлю і довести до кипіння.
  2. Зменшити вогонь до мінімуму і томити близько 10 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати охолонути годину (або залишити на ніч).
  3. Процідити рідину в пляшку, що щільно закривається. Зберігати в холодильнику.
  4. Для подачі підігріти вино разом з пряним яблучним соком, не доводячи до кипіння.
  5. Перелити напій у жароміцні склянки і відразу ж подавати.

На замітку

Часто цей напій вариться не з вина, а з смородинового соку, або розбавляється ним, щоб зменшити або виключити алкоголь. У Швеції до глегу подають імбирні пряники.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грог . "Сьогодні" також писали, як зробити подарункову суміш для глінтвейну .