Як приготувати домашній хумус з кедровими горіхами

16 січня 2020, 16:56
Рецепт хумусу по-єврейськи

Як приготувати хумус у домашніх умовах

Хумус – це холодна закуска з відвареного або консервованого гороху нут, кунжутної пасти, оливкового масла і лимонного соку.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Реклама

Інгредієнти хумусу містять триптофан, 5-гідроксітріптофана і серотонін, які допоможуть вам розслабитися і заснути. Кілька столових ложок – все, що потрібно.

Читайте також:

Реклама

Хумус: рецепт класичний

Час приготування:

  • 2.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 166 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Сирий нут (турецький горох) – 300 г
  • Соус тхина (на основі кунжуту) – 3-4 ст. л.
  • Кедрові горішки – 50 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливкова олія, зіра, сіль, паприка – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нут замочуємо в підсоленій воді на ніч, як звичайний горох.
  2. На наступний день в цій же воді варимо його протягом 2-2,5 годин.
  3. Коли нут звариться, охолоджуємо, кладемо в блендер, додаємо масло, воду, в якій варилася нут (приблизно 100 г), подсаливаем, видавлюємо сік лимона, кладемо спеції і збиваємо до однорідної маси, яка повинна вийти консистенції сметани середньої густоти. Густоту можна регулювати за допомогою оливкового масла: чим більше його налити, тим рідшим вийде хумус.

Як подавати хумус

Викладаємо закуску на тарілку, посипаємо паприкою, прикрашаємо кедровими горішками і подаємо. З хумусом також можна подати підсмажену цибулю або гриби.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сьогодні" також писали, як приготувати діп з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .