Якісні цукати не втратять колір в окропі
Цукати з апельсинових кірок – це смачно, корисно і бюджетно. Такі ласощі можуть стати відмінною альтернативою цукеркам та печиву.
Дивіться відео, як приготувати цукати з моркви:
Для приготування цукатів апельсинові кірки проварюють у солодкому сиропі, неодноразово доводячи до кипіння і знімаючи з вогню. Потім їх охолоджують і сушать протягом декількох годин біля батареї.
Швидкі апельсинові цукати
Час приготування:
- 3.5 години
Калорійність:
- 301 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Кірки від апельсинів – 5 шт.
- Цукор – 2 склянки
- Сіль – 2 ч. л.
- Сік одного лимона
- Вода – 10 л
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Очистити апельсини. Закинути кірки в каструлю, туди ж налити 2,5 л холодної води. Довести воду до кипіння, варити кірки протягом 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк і поставити під холодну воду. Повторити все спочатку.
- Залити кірки 2,5 л холодної води (цього разу додати у воду чайну ложку солі – це допоможе позбутися зайвої гіркоти). Довести до кипіння, варити, злити, поставити під холодну воду і повторити процедуру втретє.
- Тепер дати воді стекти і нарізати апельсинові кірки на смужки шириною в пів сантиметра. У каструлі розчинити дві склянки цукру в склянці гарячої води, дати цукровому сиропу закипіти і опустити в нього цитрусові смужки.
- Варити їх доведеться від 40 хвилин до години – поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік. А коли кірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім небагато, ще раз відкинути цукати на друшляк – щоб видалити зайву вологу.
- Тепер цукати розкласти на деко (застелити його папером для випічки), поставити в тепле місце (наприклад, біля батареї) і дати підсохнути (можна їсти і не висушені – пробуйте, що вам більше до смаку).
- За дві години обваляти готові цукати в цукровій пудрі (або в цукрі). Тепер вони повністю готові до вживання. Зберігати готові цукати краще в скляній посудині в холодильнику.
Що робити з сиропом, що залишився після приготування цукатів
До речі, сироп після варіння апельсинових цукатів по консистенції і кольору нагадує мед – зберіть його в будь-яку посудину, і у вас будуть як бонус ще й ласощі до млинців або сиру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити осінній мармелад за рецептом Лізи Глинської. "Сегодня" також писали, як зробити гарбузове пюре.