Як зробити англійський картопляний пиріг з рибою

13 лютого 2020, 18:31
Рецепт від знаменитого британського шефа Гордона Рамзі

Пиріг з рибою та креветками / Фото: Pinterest

Англійські картопляні пироги дуже схожі на наші запіканки. Відомий кухар Гордон Рамзі робить це блюдо з додаванням копченої риби і креветок. Виходить дуже смачно, ситно і ніжно – те, що потрібно для зимової вечері.

Дивіться відео, чому Гордон Рамзі втрачає підписників:

Реклама

Читайте також:

Картопляний пиріг з рибою

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 35 хвилин

Калорійність:

  • 164 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершки 33% – 250 мл
  • Молоко – 250 мл
  • Філе щільної білої риби – 400 г
  • Копчена пікша або інша риба – 400 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Гвоздика – 3-4 шт.
  • Порей – 2 стебла
  • Борошно – 30 г
  • Креветки – 300 г
  • Морська сіль, чорний перець, петрушка, лавровий лист

Для верхнього шару:

  • Картопля – 750 г
  • Вершкове масло, нарізане кубиками – 75 г
  • Гаряче молоко – 50 мл
  • Жовтки – 2 шт.
  • Натертий сир чеддер – 75-100 г

Спосіб приготування:

  1. Гвоздику увіткнути в цибулину, покласти її в каструлю, додати лавровий лист і залити молоком і вершками. Довести до слабкого кипіння.
  2. Обидва види риби опустити в молоко і варити 3-4 хвилини, не важливо, якщо вона залишиться трохи сирою.
  3. У каструлі розтопити вершкове масло, всипати цибулю-порей і тушкувати близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати борошно і помішувати ще пару хвилин.
  4. Потроху влити молоко і тушкувати на слабкому вогні ще хвилин 10, періодично помішуючи, поки консистенція не буде нагадувати соус. Приправити сіллю, перцем, посипати петрушкою.
  5. Картоплю нарізати кубиками, залити підсоленою водою і поставив не вогонь. Після кипіння зменшити вогонь до середнього і варити ще хвилин 10-15 до м'якості картоплі. Злити воду і зробити пюре з картоплі. Додати вершкове масло, молоко і дати трохи охолонути. Після цього додати жовтки.
  6. Розділити рибу на невеликі шматочки, змішати з креветками і цибульним соусом.
  7. Перекласти у жароміцну форму і зверху рівним шаром викласти пюре. Щедро посипати тертим сиром.
  8. Випікати в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці 25-30 хвилин, поки верх пирога не стане темно-золотистим.

Як подавати картопляний пиріг

Подавати картопляний пиріг гарячим разом із зеленим горошком або стручковою квасолею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом капустяної запіканки з фаршем . "Сьогодні" також писали, як зробити гратен з беконом .