Як самостійно приготувати лікувальний кефір

4 жовтня 2017, 09:40
Цей продукт допоможе поліпшити мікрофлору кишечника, знизити рівень поганого холестерину і зміцнити імунітет

Кефір. Фото: hnb.com.ua

Кефір – універсальний продукт , який є джерелом кальцію і калію в організмі і практично не має протипоказань . Про те , чим корисний кефір , коротко може розповісти кожен з нас . Але не всім відомо , що кефір добре впливає на зір , забезпечує нормальний стан шкіри , завдяки наявності в ньому вітаміну А. За допомогою регулярного вживання цього продукту можна нормалізувати мікрофлору кишечника , знизити рівень поганого холестерину в крові , а , крім того , зміцнити імунітет .

На думку фахівців , найбільш активними властивостями володіє ацидофільний кефір . Радує також те , що приготувати такий кефір можна самостійно . Для цього вам буде потрібно в аптеці придбати ацидофилус в капсулах . У 500 мілілітрів теплого кип'яченого молока розчиніть три капсули , після чого , поставте в тепле місце на дванадцять – вісімнадцять годин . Отриманий після закінчення цього часу напій слід пити охолодженим .

Кефір , яким ви не скористаєтесь за один раз , слід зберігати в холодильнику не більше трьох діб .

Слід також зазначити , що " молодий " кефір має проносну дію для організму людини , а ось триденний , навпаки , запросто позбавить від діареї .

У наступні дні для закваски кефіру можна використовувати вже приготований раніше кефір .