Як розтопити шоколад для глазурі: три простих способи

14 грудня 2017, 12:26
Розплавити молочний, чорний і білий шоколад можна в мікрохвильовій печі, на плиті і в духовці

Плавити можна будь-який шоколад без начинки Фото: topntp26 / Freepik

Ми розповімо, як правильно розтопити шоколад для випічки, глазурі, крема і багато іншого.

Як розтопити шоколад в мікрохвильовій печі

Розламайте шоколад на шматочки і помістіть в миску, придатну для мікрохвильової печі. Нагрівайте на високій потужності протягом 20-30 секунд. Розмішайте і повторіть процедуру ще 4 рази.

Реклама

Як розтопити шоколад на водяній бані

Дрібно наріжте шоколад. Покладіть його в жароміцних миску, встановлену над киплячою водою. Переконайтеся, що ємність не стосується води внизу. Час від часу розмішуйте шоколад дерев'яною ложкою або силіконової лопаткою.

Как растопить шоколад в духовке

Застеліть деко пергаментним папером. Натріть шоколад на тертці і рівномірно його розподілити. Нагрівайте при 150 С протягом 3-4 хвилин. Дістаньте з печі і перемішайте. Повторіть цей процес 3 рази, поки шоколад не стане гладким і однорідним.

На замітку

  • Не використовуйте пластикову миску в мікрохвильовій печі – так шоколад може покритися конденсатом.
  • Коли ви плавите шоколад на водяній бані, важливо переконатися, що миска не торкається окропу, інакше шоколад розшарується і стане неоднорідним.
  • Щоб приготувати класичний ганаш, з'єднайте розтоплений шоколад із вершками.
  • Темний шоколад добре поєднується з м'ятою або апельсином, молочний шоколад – з карамеллю і морською сіллю, а білий – з ваніллю.
  • Кожен тип шоколаду плавиться до різної консистенції. Чим він світліше за кольором, тим буде густіший.
  • Білий шоколад вимагає особливо дбайливого звернення, так як легко перегрівається.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що шоколад здатний врятувати від інфаркту та діабету. Крім цього, медики назвали три причини їсти шоколад кожен день.

Реклама

Дивіться відео, як позбавити від кісток в рибі: