Желейний торт з апельсинами. Фото: depositphotos.com
Торт з сметанного желе зі шматочками бісквіту та екзотичних фруктів ідеально підходить для спекотних літніх днів.
Желейний торт з бісквітом і фруктами
Інгредієнти:
- 3 апельсина
- 3 мандарина
- 150 г консервованих ананасів
- 1 невеликий банан
- 50 г желатину
- 1 пакетик ванільного цукру
- 900 г сметани
- 1 ст. цукру для крему і 0,5 ст. цукру для бісквіта
- 3 яйця
- 1 ч.л. соди
- 200 г борошна
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- З яєць, 0,5 склянки цукру, борошна і соди замісити тісто для бісквіта.
- Залийте рідке тісто до форми для випічки, застеленої пергаментним папером, і випікайте 15 хвилин при температурі 180 °С. Остудіть.
- Остиглий бісквіт наріжте кубиками 1,5 х 1,5 см.
- Мандарини, апельсини, банан очистіть від шкірки. Апельсини наріжте кружальцями, мандарини розберіть на дольки, банан і ананас наріжте кубиками.
- Залийте желатин холодною кип'яченою водою. Коли він розбухне, підігрійте на слабкому вогні до повного розчинення. Не кип'ятіть.
- Збийте сметану з 1 склянкою цукру, додайте ванільний цукор і остиглий до кімнатної температури желатин. Добре перемішайте.
- Застеліть роз'ємну форму харчовою плівкою. На дно красиво викладіть кружечки апельсинів і дольки мандаринів. Потім додайте частину бісквіта, а на нього знову викладіть фрукти. Залийте половиною крему. Тепер знову викладіть бісквіт і фрукти, а зверху залийте кремом.
- Накрийте торт вільними краями харчової плівки і відправте до холодильника на всю ніч Наступного дня ви легко дістанете його з форми, перевернувши і розімкнувши бортики.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати желейний десерт з персиками. Ми також ділилися рецептом полуничної панна котти. Крім цього, ми розповідали, як приготувати правильне желе.
Дивіться відео, де в Україні знайти якісну сметану: