Як приготувати желейний торт: рецепт з бісквітом і фруктами

6 червня 2018, 11:53
Цей легкий і смачний десерт обов'язково сподобається дітям

Желейний торт з апельсинами. Фото: depositphotos.com

Торт з сметанного желе зі шматочками бісквіту та екзотичних фруктів ідеально підходить для спекотних літніх днів.

Желейний торт з бісквітом і фруктами

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 апельсина
  • 3 мандарина
  • 150 г консервованих ананасів
  • 1 невеликий банан
  • 50 г желатину
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 900 г сметани
  • 1 ст. цукру для крему і 0,5 ст. цукру для бісквіта
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. соди
  • 200 г борошна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. З яєць, 0,5 склянки цукру, борошна і соди замісити тісто для бісквіта.
  2. Залийте рідке тісто до форми для випічки, застеленої пергаментним папером, і випікайте 15 хвилин при температурі 180 °С. Остудіть.
  3. Остиглий бісквіт наріжте кубиками 1,5 х 1,5 см.
  4. Мандарини, апельсини, банан очистіть від шкірки. Апельсини наріжте кружальцями, мандарини розберіть на дольки, банан і ананас наріжте кубиками.
  5. Залийте желатин холодною кип'яченою водою. Коли він розбухне, підігрійте на слабкому вогні до повного розчинення. Не кип'ятіть.
  6. Збийте сметану з 1 склянкою цукру, додайте ванільний цукор і остиглий до кімнатної температури желатин. Добре перемішайте.
  7. Застеліть роз'ємну форму харчовою плівкою. На дно красиво викладіть кружечки апельсинів і дольки мандаринів. Потім додайте частину бісквіта, а на нього знову викладіть фрукти. Залийте половиною крему. Тепер знову викладіть бісквіт і фрукти, а зверху залийте кремом.
  8. Накрийте торт вільними краями харчової плівки і відправте до холодильника на всю ніч Наступного дня ви легко дістанете його з форми, перевернувши і розімкнувши бортики.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати желейний десерт з персиками. Ми також ділилися рецептом полуничної панна котти. Крім цього, ми розповідали, як приготувати правильне желе.

Дивіться відео, де в Україні знайти якісну сметану: