Як приготувати желатинову глазур для паски: три простих рецепти

5 квітня 2019, 14:10
Готуємо желатинову глазур на воді, з какао і білками

Паска з желатиновою глазур'ю

Великодні паски традиційно покривають глазур'ю і посипають кондитерською посипкою. Желатинова глазур для паски, на відміну від класичної білкової, виходить дуже еластичною і не кришиться. Готується вона дуже просто, головне – точно відміряти інгредієнти і не доводити її до кипіння. 

Желатинова глазур з яєчним білком

Реклама

Кулич с белково-желатиновой глазурью

Інгредієнти:

  • 1 упаковка (90 г) желе будь-якого смаку
  • 110 г цукру
  • 1 білок
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 120 мл окропу

Рецепт приготування:

Реклама
  1. З'єднати перші чотири інгредієнти в мисці. Почати збивати міксером на максимальній швидкості.
  2. Відразу ж влити тонкою цівкою окріп і збивати 7-10 хвилин (все залежить від потужності міксера і того, наскільки дрібні крупинки желатину).
  3. Якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати.
  4. Спробуйте: якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати. Готова глазур тримається на віночках міксера, утворюючи піки. 

Читайте також:

Проста желатинова глазур без яєць

Кулич с простой желатиновой глазурью

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г цукрового піску
  • 1 ч. л. швидкорозчинного желатину
  • 6 ст. л. води
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Підігріти воду до 80 °С.
  2. Влити 3 столові ложки води в желатин, перемішати. Залишити набухати.
  3. Для приготування сиропу цукор всипати в воду, що залишилася, перемішати.
  4. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до повного розчинення. Не кип'ятити.
  5. Потім в сироп додати желатинову масу, ванілін. Добре перемішати.
  6. Зняти з вогню і трохи остудити, помішуючи ложкою або лопаткою.
  7. Збивати масу міксером до отримання гладкого білого желе близько 5 хвилин.

Желатинова глазур з какао

Кулич с шоколадной глазурью

Інгредієнти:

  • 1 стакан цукрового піску
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. желатину швидкорозчинного
  • 2 ч. л. порошку какао
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Замочіть желатин в 2 ст. л. холодної води, залиште для набухання на п'ять хвилин.
  2. Воду, що залишилася вилийте до каструльки з цукром, поставте на слабкий вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Просто дайте повністю розчинитися цукру.
  4. Зніміть сироп і додайте туди розбухлу желатинову масу.
  5. Потім додайте какао, розмішайте масу, злегка остудіть.
  6. Міксером збийте суміш цукрового сиропу і желатину, поки не отримаєте гладку, густу масу.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Ми також розповідали, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: