Паска з желатиновою глазур'ю
Великодні паски традиційно покривають глазур'ю і посипають кондитерською посипкою. Желатинова глазур для паски, на відміну від класичної білкової, виходить дуже еластичною і не кришиться. Готується вона дуже просто, головне – точно відміряти інгредієнти і не доводити її до кипіння.
Желатинова глазур з яєчним білком
Інгредієнти:
- 1 упаковка (90 г) желе будь-якого смаку
- 110 г цукру
- 1 білок
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
- 120 мл окропу
Рецепт приготування:
- З'єднати перші чотири інгредієнти в мисці. Почати збивати міксером на максимальній швидкості.
- Відразу ж влити тонкою цівкою окріп і збивати 7-10 хвилин (все залежить від потужності міксера і того, наскільки дрібні крупинки желатину).
- Якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати.
- Спробуйте: якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати. Готова глазур тримається на віночках міксера, утворюючи піки.
Проста желатинова глазур без яєць
Інгредієнти:
- 200 г цукрового піску
- 1 ч. л. швидкорозчинного желатину
- 6 ст. л. води
- ванілін
Рецепт приготування:
- Підігріти воду до 80 °С.
- Влити 3 столові ложки води в желатин, перемішати. Залишити набухати.
- Для приготування сиропу цукор всипати в воду, що залишилася, перемішати.
- Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до повного розчинення. Не кип'ятити.
- Потім в сироп додати желатинову масу, ванілін. Добре перемішати.
- Зняти з вогню і трохи остудити, помішуючи ложкою або лопаткою.
- Збивати масу міксером до отримання гладкого білого желе близько 5 хвилин.
Желатинова глазур з какао
Інгредієнти:
- 1 стакан цукрового піску
- 50 мл води
- 1 ч. л. желатину швидкорозчинного
- 2 ч. л. порошку какао
- ванілін
Рецепт приготування:
- Замочіть желатин в 2 ст. л. холодної води, залиште для набухання на п'ять хвилин.
- Воду, що залишилася вилийте до каструльки з цукром, поставте на слабкий вогонь.
- Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Просто дайте повністю розчинитися цукру.
- Зніміть сироп і додайте туди розбухлу желатинову масу.
- Потім додайте какао, розмішайте масу, злегка остудіть.
- Міксером збийте суміш цукрового сиропу і желатину, поки не отримаєте гладку, густу масу.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Ми також розповідали, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.
Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: