Як приготувати смажену соєву спаржу з грибами

10 липня 2020, 10:55
Простий рецепт сушеної спаржі з грибами і цибулею на сковороді

Сушена спаржа з грибами

Сушена спаржа не має ніякого відношення до тієї звичної спаржі, яку ми знаємо, – зеленого щільного стебла, з якого готують страви навесні . Це пінка, яка була знята з соєвого молока. Китайська назва такого продукту – фучжу.

Перед приготуванням сушену спаржу потрібно обов'язково замочити в холодній воді на кілька годин. Після закінчення зазначеного часу потрібно відкинути її на друшляк, щоб стекла зайва рідина, після чого нарізати смужками 5-6 см в довжину.

Реклама

Соєва спаржа з грибами

Сушена спаржа з грибами

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 113 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г глив і печериць
  • 1 склянка замоченої на ніч фучжу без спецій
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 1/2 ч. л. меленого червоного перцю чилі
  • 1/2 ч. л. карі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. кунжуту
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • Соєвий соус
  • Сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо гриби під проточною водою. Промокаємо рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Нарізаємо печериці на половинки, гливи рвемо руками на довгі смужки. Обсмажуємо гриби на олії до готовності, приблизно 7-10 хвилин.
  3. До смажених грибів додаємо соєву спаржу, з якої попередньо зливаємо воду. Заправляємо спеціями, сіллю.
  4. Тушкуємо на сковороді без кришки протягом 5 хвилин, щоб фучжу ввібрала сіль і спеції.
  5. Як тільки волога випарується, кладемо на сковороду дрібно нарізаний часник і кунжут.

Як подавати страву

Коли кунжут підрум'яниться, можна знімати страву з плити і подавати на стіл, поливши соєвим соусом.

Дивіться відео, як приготувати грибний суп:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату .