Як приготувати запечену курку з лимоном і розмарином

2 серпня 2018, 10:00
Курка в духовці з прянощами – це проста і дуже смачна вечеря

Запечена курка в духовці цілком. Фото: pixabay.com

Замість розмарину ви можете використовувати тархун, а замість лимона – апельсин. А якщо на деко навколо курки розкласти нарізану часточками картоплю, ви отримаєте відмінний гарнір.

Курка з лимоном і розмарином в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 гілочки розмарину
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 середня (близько 900 г) курка для запікання
  • 1 лимон
  • сіль, мелений перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Курку помити і обсушити паперовим рушником.
  2. Натерти тушку зсередини сіллю, подрібненим часником, меленим перцем і бальзамічним оцтом.
  3. Вкласти всередину гілочку розмарину і нарізаний лимон. Зверху курку потрібно буде посолити і змастити оливковою олією.
  4. Помістити тушку на деко, розподілити навколо залишки масла. Зв'язати ніжки кулінарною ниткою і покласти зверху ще одну гілочку розмарину.
  5. Запікати курку при 200 °С протягом години, кожні 15 хвилин поливаючи її соком, що утворюється.
  6. Подавати разом з салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати чахохбілі з курки.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку: