Як запекти індичку на Різдво: рецепт від Джеймі Олівера

17 грудня 2019, 12:50
Соковита індичка в духовці – гарна альтернатива запеченому гусаку

Індичка в духовці на Різдво

Запечена індичка – традиційна різдвяна страва в багатьох країнах світу. У рецепті від британського шефа Джеймі Олівера вона фарширується овочами, м'ясом і сухофруктами.

Смотрите видео про різдвяні традиції різних країн:

Реклама

"Я вважаю, що індичку можна готувати не тільки на Різдво – насправді, якщо все зроблено правильно, вона годиться і для недільної вечері", – говорить Джеймі Олівер.

Читайте також:

Реклама

Запечена індичка з начинкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 572 на порцію

Інгредієнти:

  • Індичка завважки 4-4,5 кг
  • Щіпка шавлії
  • 2 моркви
  • 1 великий апельсин
  • 50 г вершкового масла
  • Щіпка мускатного горіха
  • 12 стеблинок розмарину
  • 1 головка часнику
  • 4 середніх червоних цибулини
  • 2 стебла селери
  • 12 смужок бекону
  • Жменя панірувальних сухарів
  • Жменя кураги
  • 300 г свинячого фаршу
  • Цедра 1 лимона
  • 1 яйце
  • Морська сіль
  • Мелений перець
  • Оливкова олія
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 л курячого або овочевого бульйону

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С. У невеликій каструльці розігрійте оливкову олію, додайте шавлію, шість смужок бекону, два дрібно нарізані зубчики часнику і одну нашатковану цибулину.
  2. Обсмажуйте до золотистого кольору. Зніміть з вогню і додайте панірувальні сухарі і дрібно порізану курагу.
  3. Як слід охолодіть масу. Додайте свинячий фарш, лимонну цедру, яйце, мускатний горіх, сіль і перець. Все ретельно перемішайте.
  4. Загорніть в бекон, що залишився, один дрібно порізаний зубчик часнику і розмарин. Проткніть стегна і ноги індички ножем і рівномірно вкладіть отримані рулетики з бекону.
  5. Наріжте моркву і цибулини, що залишилися. Розмістіть індичку на блюді так, щоб шия була повернута до вас.
  6. Обітріть птицю паперовим рушником. Акуратно потягніть за край шкіри, що обтягує грудку, і почніть звільняти її від м'яса у напрямку до себе.
  7. Спорудивши "кишеню" між шкірою і м'ясом, начиніть її фаршем, акуратно підвертаючи кінці шкіри, щоб начинка не випала назовні.
  8. Зважте начинену індичку для розрахунку часу запікання (20 хвилин на 500 г). Натріть індичку оливковою олією і посипте сіллю і перцем.
  9. Навколо індички викладіть порізану цибулю, моркву, часник, що залишився. Накрийте фольгою і помістіть в центрі підігрітої духовки.
  10. Знизьте температуру до 180 °С і запікайте протягом розрахованого часу, або доти, доки з стегон не почне виділятися сік.
  11. На останніх 45 хвилинах приготування фольгу можна зняти, щоб індичка набула характерну хрустку скоринку.

Як подавати запечену індичку

Подавати індичку слід з картопляним пюре або овочами. До неї також підійде пряний журавлинний соус.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з індички в імбирному маринаді.