Як приготувати в'ялені томати: рецепт незвичайної заготовки від Григорія Германа

28 вересня 2020, 11:12
Рецепт в'ялених томатів в олії по-італійськи

В'ялені помідори на зиму

Без в'ялених помідорів складно уявити багато страв італійської кухні. Із сушеними томатами роблять брускети, додають їх в салати і закуски, використовують як начинку для фаршированого м'яса.

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати на зиму в'ялені помідори в олії з часником і сушеним чебрецем.

Реклама

В'ялені консервовані помідори на зиму

В'ялені помідори на зиму

Час приготування :

Реклама
  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів сливка
  • 500 мл рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст.л. солі
  • Чебрець сухий

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Візьміть велику миску.
  2. Помідори помийте і розріжте на четвертинки. Видаліть насіння і серединку, залишивши тільки філе на шкірці.
  3. Очищені зубчики часнику наріжте слайсами.
  4. Перемішайте помідори, часник, цукор, сіль і часник. Відставте в бік на 20-30 хвилин.
  5. Додайте столову ложку рослинної олії і перемішайте, щоб томати не прилипали до пергаменту.
  6. Застеліть деко пергаментом і викладіть помідори.
  7. Поставте в духовку і готуйте при 120 ºС протягом 2,5 – 3 годин.
  8. Дайте готовим помідорам охолонути, потім викладіть в банку.
  9. Розігрійте олію і влийте її в банки з помідорами. Через кілька хвилин закрийте кришками і поставте в комору, щоб взимку насолоджуватися смаком домашніх в'ялених томатів.

На замітку

Італійці сушать помідори на сонці 6-7 годин, а на ніч накривають.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати в'ялені томати в сушарці, а також ділилися рецептом сушених томатів з орегано і часником.