Як приготувати смачний гарбузовий хліб: покроковий рецепт від Григорія Германа

15 листопада 2019, 13:36
Рецепт пряної гарбузової випічки для осіннього чаювання

Гарбузовий хліб в духовці / Фото: Pinterest

Гарбузовий хліб – насправді, це гарбузовий кекс . Вам знадобиться приблизно 30 секунд на замішування тіста, десь 15 хвилин на приготування цієї страви, плюс 40 хвилин в духовці. Все дуже просто і дуже смачно.

Реклама

Читайте також:

Рецепт від ведучого "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорія Германа.

Гарбузовий хліб з прянощами

Реклама

Гарбузовий хліб в духовці / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

Реклама
  • 330 г борошна
  • 150 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 3/4 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 1/8 ч.л. гвоздики
  • 3 ст.л. гарбузового пюре
  • 2 яйця
  • 120 мл рослинного масла

Спосіб приготування:

  1. Змішайте пюре з вареного гарбуза, яйця і олію.
  2. З'єднайте всі сухі інгредієнти в окремій мисці.
  3. Потім додайте рідкі інгредієнти в сухі і швидко перемішайте.
  4. Викладіть тісто в прямокутну форму для кексу, змащену маслом.
  5. Поставте в розігріту до 200 °С духовку на 40 хвилин.

Як зробити солодке пюре з вареної гарбуза

Складові:

  • 500 г гарбузової м'якоті
  • 1 стакан води
  • 2 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Нарізати гарбузову м'якоть кубиками і скласти в каструлю. Додати воду і цукор, поставити на вогонь.
  2. Варити близько 20 хвилин, до м'якості гарбуза. Трохи остудити і збити за допомогою блендера в пюре.
  3. Перелити в банку і зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом безглютенових гарбузових мафінів . "Сегодня" також розповідали, як спекти плацинди з гарбузом і бринзою .