Як приготувати смачний салат з винограду: три літні рецепти

27 серпня 2020, 17:44
Рецепти незвичайних святкових салатів зі свіжим виноградом

Салат з виноградом

Виноград – це смачні та корисні ягоди, які можна вживати в сирому вигляді або використовувати для приготування різних страв, таких як варення, сік, вино, салати і випічка.

Апетитні салати з виноградом з нашої добірки не тільки порадують своїм смаком, але і подарують вам порцію білка, корисних жирів, вітамінів і клітковини.

Реклама

Салат "Вальдорф" з куркою

Салат "Вальдорф"

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 куряча грудка
  • 1/3 склянки волоських горіхів
  • 1/2 білої цибулини
  • 1 яблуко Гренні Сміт
  • 1 стакан винограду без кісточок
  • 2 стебла селери
  • 80 мл майонезу (бажано домашнього)
  • 1 ст. л. оливкової або соняшникової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Очистити і тонко нарізати овочі і фрукти. Виноградини, якщо вони великі, розрізати навпіл; селеру овочечисткою очистити від жорстких зовнішніх волокон і нарізати часточками товщиною 3-5 мм, як і очищені від серцевини яблука.
  2. Скибочки яблук збризнути лимонним соком і перемішати.
  3. Приготувати домашній майонез і додати в нього дрібно нарізану цибулю.
  4. Курячі грудки відбити між двома листами харчової плівки або пергаменту до товщини 1,5 см. Рясно приправити сіллю і перцем, обсмажити в олії на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин з кожного боку. Дати охолонути протягом 10 хвилин.
  5. Нарізати курячі відбивні на скибочки або кубики завтовшки 1 см. Викласти в миску, посипати рубаними волоськими горіхами, залишити кілька половинок, щоб прикрасити салат при подачі. Додати інші інгредієнти, сіль і перець за смаком.
  6. Заправити майонезом, прикрасити горіхами. Подавати холодним.

Салат з печінки і винограду

Салат з печінки і винограду

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 300 г курячої печінки
  • 150 г винограду без кісточок
  • 40 г салатного листя
  • Жменя волоських горіхів
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. бальзамічного оцту
  • 0,5 ч. л. цукру
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Дивіться відео, як приготувати корюшку в виноградному листі:

Спосіб приготування:

  1. Виноград помити і обсушити. Якщо ягоди великі, розрізати їх навпіл.
  2. Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням 2 ст. л. олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
  3. Для заправки перемішати оцет, сіль, цукор і оливкову олію до однорідності.
  4. Горіхи підсмажити на сковороді без олії.
  5. Салатну зелень помити, обсушити, порвати руками в миску. Зверху викласти печінку, горіхи і виноград. Полити заправкою.

Літній салат з інжиру, винограду і сиру

Салат з інжиру

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • Листя салату
  • 2-3 шт. свіжого інжиру
  • 1 стигла груша
  • Гроно винограду без кісточок
  • 50 г рокфору або іншого блакитного сиру
  • Жменя горіхів (волоських або пекан)

Для заправки:

  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. гірчиці
  • Сіль, білий перець
  • Сік одного апельсина
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1/3 склянки кунжутної олії

Спосіб приготування:

  1. Листя салату помити і обсушити, викласти в салатницю.
  2. Розкласти зверху розрізаний інжир, скибочки груші, шматочки блакитного сиру, виноград, горіхи (попередньо прожарити їх на сухій сковороді або в духовці).
  3. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
  4. Подавати салат разом зі свіжим білим хлібом і холодним білим вином.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити домашнє вино з винограду, а також ділилися рецептом виноградного тарта.