Яблучні вафлі в вафельниці
Домашні вафлі на кефірі з тертими яблуками і корицею – відмінний сніданок вихідного дня. Вам потрібно буде зробити рідке тісто і додати в нього терті яблука, а потім посмажити в вафельниці або запекти в духовці.
Дивіться відео, як вибрати якісні вафлі:
Після приготування вафлі рясно посипають цукровою пудрою і подають разом зі збитими вершками, морозивом, розтопленим шоколадом, ягодами або фруктами.
Яблучні вафлі на кефірі з корицею
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 50 мл кефіру
- 1 яблуко
- 1 яйце
- 100 г борошна
- ванілін
- кориця
- розпушувач
- Цукор – 1-2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці кефір, яйце і цукор.
- Всипте борошно, розпушувач, ванілін і корицю. Все добре перемішайте.
- Яблуко почистіть, натріть на крупній тертці і додайте в тісто. Ще раз перемішайте.
- Печіть в вафельниці за інструкцією виробника. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно три штуки.
- Подавайте яблучні вафлі разом з медом, вершковим маслом, джемом або згущеним молоком, за бажанням прикрасивши свіжими ягодами і фруктами.
Порада: Такі вафлі можна приготувати в духовці. Викладіть тісто в змащену маслом форму з осередками і печіть 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бельгійські вафлі. "Сьогодні" також ділилися рецептом вафельних трубочок зі згущеним молоком.