Як приготувати смачні яблучні вафлі на кефірі

9 серпня 2019, 19:10
Рецепт апетитних домашніх вафель

Яблучні вафлі в вафельниці

Домашні вафлі на кефірі з тертими яблуками і корицею – відмінний сніданок вихідного дня. Вам потрібно буде зробити рідке тісто і додати в нього терті яблука, а потім посмажити в вафельниці або запекти в духовці. 

Дивіться відео, як вибрати якісні вафлі:

Реклама

Після приготування вафлі рясно посипають цукровою пудрою і подають разом зі збитими вершками, морозивом, розтопленим шоколадом, ягодами або фруктами.

Яблучні вафлі на кефірі з корицею

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 50 мл кефіру
  • 1 яблуко
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • ванілін
  • кориця
  • розпушувач
  • Цукор – 1-2 ст.л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці кефір, яйце і цукор.
  2. Всипте борошно, розпушувач, ванілін і корицю. Все добре перемішайте.
  3. Яблуко почистіть, натріть на крупній тертці і додайте в тісто. Ще раз перемішайте.
  4. Печіть в вафельниці за інструкцією виробника. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно три штуки.
  5. Подавайте яблучні вафлі разом з медом, вершковим маслом, джемом або згущеним молоком, за бажанням прикрасивши свіжими ягодами і фруктами.

Порада: Такі вафлі можна приготувати в духовці. Викладіть тісто в змащену маслом форму з осередками і печіть 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бельгійські вафлі. "Сьогодні" також ділилися рецептом вафельних трубочок зі згущеним молоком.