Як приготувати смачну бринзу в домашніх умовах

22 січня 2018, 10:07
Покроковий рецепт від телеведучого Сергія Лівадного

Бринза домашнього приготування Фото: tutatama / Freepik

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Магазинна бринза завжди дорога, але не завжди зроблена з натурального молока без хімічних добавок. Але хороша новина є: приготувати справжній розсольний сир можна на власній кухні. Буде дуже смачно!

Щоб отримати 300 грамів сиру, налийте три літри коров'ячого молока в каструлю і поставте кип'ятити. Купувати молоко потрібно тільки натуральне – з пакетованого смачна бринза е вийде. За якістю і кількістю сиру, який вийде у нас в підсумку, ми з вами зрозуміємо, наскільки сумлінна господиня, у якої ми купували молоко.

Реклама

Поки молоко закипає, наллємо в чарку 3 столові ложки оцту. Секрет пропорції оцту дуже простий: на кожен літр молока потрібна 1 столова ложка.

Тепер, коли молоко закипіло, додаємо оцет і починаємо активно перемішувати, тому що молоко моментально почне згортатися. Його потрібно буде процідити через складену вдвічі марлю. Частину сироватки, що залишилася, можна використовувати для інших страв.

На перший погляд може здатися, що ми приготували домашній сир, але це не так. Цей продукт роблять з кислого молока, ми ж закип'ятили сире, додали в нього оцет і отримали справжню бринзу.

Реклама

Коли з сиру повністю вийде рідина, перекладаємо його разом з марлею в каструлю і Придавлюємо пресом. Це потрібно для того, щоб бринза охолола і прийняла потрібну форму. Через дві години її можна виймати, нарізати на шматки і пробувати. Якщо ви любите солону бринзу, замочіть її в сольовому розчині (1 чайна ложка солі на 200 мілілітрів води).

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом справжнього баноша з бринзою. Ми також розповідали, як виробляють елітні українські сири.