Як приготувати смачне персикове варення на зиму

16 липня 2020, 19:20
Для цього варення потрібні стиглі, але міцні фрукти

Варення з персиків

Смачне персикове варення на зиму подарує вам прекрасний літній настрій взимку. Воно виходить солодше, ніж абрикосове, тому в нього часто додають лимонний сік або кислоту.

Варення з персиків – чудове доповнення до тостів, млинців і пирогів.

Реклама

Варення з персиків на зиму

Варення з персиків

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 800 г-1 кг цукру
  • 1/2-1 склянка води

Читайте також:

Реклама

За бажанням:

  • 100 г очищеного мигдалю або волоських горіхів
  • 1-2 ст.л. рому або бренді
  • 1/2 ч.л. лимонної кислоти

Дивіться відео, як зварити варення з шишок:

Спосіб приготування:

  1. Персики добре вимити, розрізати на дві частини і витягнути кісточку. Якщо фрукти великі, розрізати на чверті.
  2. Покласти персики в каструлю, в якій варитиметься варення.
  3. В окремій ємності зварити сироп з води і цукру. Для цього змішати цукор і воду, довести до кипіння.
  4. Гарячим сиропом залити фрукти, накрити рушником і залишити до повного охолодження, як мінімум на 4-6 годин. Якщо персики ніжні і м'які, то варто повторити процедуру один-два рази – злити сироп, знову довести до кипіння, залити фрукти і залишити остигати.
  5. Потім персики разом з сиропом поставити на середній вогонь і варити, час від часу знімаючи пінку, 20-30 хвилин. За 10-15 хвилин до кінця варіння додати в варення горіхи і/або алкоголь.
  6. Персикове варення остудити, розлити по банках і прибрати в холодне місце на зберігання.

Як перевірити готовність персикового варення

Перевірити на готовність "краплею" – остудити блюдечко в морозилці і капнути на холодне блюдце варення. Готове варення не розтікатиметься.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малинового варення без кісточок, а також писали, як зробити персикове желе зі збитими вершками.