Як приготувати вареники з картоплею і грибами

27 листопада 2018, 09:57
Рецепт найсмачніших вареників на заварному тісті

Вареники з грибами і картоплею. Фото: depositphotos.com

Українську кухню неможливо уявити без вареників. Їх готують з різними начинками – сиром, картоплею, капустою, вишнею. Сьогодні ми поділимося рецептом несолодких вареників на заварному тісті з картопляним пюре, смаженою цибулею і грибами.

Вареники з картоплею та грибами

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Борошно – 700 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 50 мл

Для начинки:

Реклама
  • Картопля – 1 кг
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цибуля – 300 г
  • Печериці – 500 г
  • Рослинна олія – для смаження

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. До сотейника покласти масло, додати воду, сіль і цукор. Поставити на вогонь і довести майже до кипіння.
  2. Зняти з плити, всипати 300 г борошна і швидко перемішати. Перекласти до миски, дати охолонути.
  3. Додати яйце, кефір і борошно, що залишилося. Замісити м'яке тісто, накрити його і залишити на півгодини.
  4. Для начинки картоплю відварити в підсоленій воді, розім'яти в пюре. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотистого кольору, додати до картоплі.
  5. Печериці нарізати кубиками, обсмажити і додати в пюре.
  6. Тонко розкачати тісто на присипаній борошном поверхні і вирізати склянкою кружечки. Покласти в центр по ложці начинки і защипати краї.
  7. Опустити вареники в киплячу воду, дати їм спливти і варити ще 2-3 хвилини.
  8. Подавати гарячими з маслом, сметаною і зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкі ліниві вареники. Ми також розповідали, як зробити ліниві вареники з зеленню за рецептом Руслана Сенічкіна.

Реклама

Дивіться відео, як відрізнити якісні вареники за звуком: