Як приготувати варення з аґрусу: два оригінальних рецепти

12 липня 2019, 09:01
Готуємо незвичайне домашнє варення

Варення з аґрусу на зиму

Варення з аґрусу не належить до популярних, і абсолютно даремно. Воно буває різних видів, але завжди відрізняється чудовим смаком. Ви можете приготувати "царське" варення з цілих ягід, зварити смачний джем і навіть зробити "сире" варення без термообробки – тобто просто перетерти аґрус з цукром в пропорції 1:1

Дивіться відео, як зробити домашнє варення корисним :

Реклама

Ягоди аґрусу дуже корисні: в них багато вітаміну С, велика кількість провітаміну А і вітаміну Е. Аґрус містить фосфор, залізо, натрій, калій, кальцій, магній, а також органічні кислоти: лимонну, яблучну і винну. 

Царське варення з аґрусу

Реклама
Варення з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 5 склянок аґрусу
  • 10 свіжого листя вишні
  • 7 склянок цукру
  • 0,5 л води

Рецепт приготування:

  1. На підготовлених ягодах зробіть бічний надріз і шпилькою або маленькою ложечкою разом з невеликою кількістю м'якоті видаліть насіння.
  2. Вишневе листя прокип'ятіть 5 хвилин у воді, остудіть і залийте відваром ягоди, залиште на ніч в холодильнику. Потім відвар злийте – на ньому вам належить готувати цукровий сироп.
  3. Для цього всипте в нього цукор, ретельно помішуючи, прокип'ятіть 5 хвилин, до повного розчинення цукру. Потім покладіть в нього ягоди і, як тільки варення закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, знімаючи піну.
  4. Щоб варення не змінило колір, його швидко охолоджують, поставивши тазик з ним в холодну воду. Правильно приготоване варення має бути ніжно-смарагдового кольору.
  5. Готове варення розфасуйте в чисті сухі банки, укупорьте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Конфітюр з аґрусу з ківі і апельсинами

Реклама
Конфітюр з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 0,5 кг аґрусу
  • 2 апельсина
  • 2 ківі
  • 1 кг цукру з пектином
  • 50 г горілки

Рецепт приготування:

  1. Ягоди аґрусу очистіть від плодоніжок і насіння, апельсини і ківі – від шкірки.
  2. Перекрутіть аґрус, ківі і часточки апельсина на м'ясорубці. Викладіть фруктово-ягідну масу в миску і збризніть горілкою. Поставте в холодильник (бажано на лід) на 5-6 годин.
  3. Дістаньте з холодильника, засипте цукром, ретельно перемішайте і поставте варитися на маленькому вогні. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 15.
  4. Готовий конфітюр гарячим розлийте в невеликі простерилізовані баночки, закатати їх.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вина з ожини. Крім цього, ми розповідали, як приготувати варення з абрикосів на зиму.