Як приготувати качине філе з полуничним соусом і спаржею

5 червня 2020, 10:09
Ароматний соус з червоного вина і полуниці вдало відтіняє смак качиного м'яса

Качина грудка з полуничним соусом

Качине філе з ягідним соусом і бланшованою спаржею – ідеальний рецепт для святкового літнього обіду. Ця страва готується з мінімуму інгредієнтів, але приємно здивує вас своїм вишуканим смаком. Головне, не пересушити качину грудку на сковороді – м'ясо повинно залишатися ніжним і соковитим.

Качине філе з полуничним соусом

Реклама

Качина грудка з полуничним соусом

Час приготування:

  • 15-20 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 123 ккал на 100 г

Складові:

  • 150 г філе качки
  • 3 пагони спаржі
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Для соусу:

Реклама
  • 30 г червоного сухого вина
  • 100 г полуниці
  • 20 г цукру
  • 50 мл води

Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:

Спосіб приготування:

  1. Качине філе посолити, поперчити, обсмажити на сковорідці. Довести до 70%-вої готовності, так, щоб м'ясо було трохи з кров'ю.
  2. Спаржу очистити, бланшувати, викласти на тарілку.
  3. Філе качки нарізати на скибочки, викласти на спаржу, полити полуничним соусом.
  4. Для соусу взяти вино, додати цукор, нарізану полуницю і воду, кип'ятити протягом 5-7 хвилин. Потім перебити в блендері і полити філе.

Корисна порада

Замість качки можна взяти філе індички. В цьому випадку вам потрібно буде довести м'ясо до повної готовності.

Нагадаємо. раніше ми ділилися рецептом галети з полуницею, брі, медом і чебрецем. Сьогодні.Lifestyle також писали, що приготувати з кислої полуниці.