Як приготувати гарбузовий пиріг з медом і прянощами

28 листопада 2018, 15:05
Мед, ваніль і кориця вигідно підкреслюють смак гарбуза

Гарбузовий пиріг Фото: depositphotos.com

Рецепт яскравого домашнього пирога з пряною гарбузово-медовою начинкою. Крім ванілі і кориці ви можете додати до начинки мускатний горіх, імбир або корицю.

Гарбузовий пиріг з медом

Реклама

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 6 ст.л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Вода або молоко – 1-2 ст.л.

Для начинки:

Реклама
  • Мед – 2-3 ст.л.
  • Гарбуз – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Кориця – щіпка
  • Лимонна цедра – 1 ч.л.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти разом із сіллю. Додати нарізане невеликими шматочками масло, перетерти руками борошно з маслом в крихту, додати яйце і замісити гладке тісто. При необхідності додати трохи крижаної води або молока.
  2. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на півгодини. Викласти тісто у форму діаметром 24 см, сформувавши бортики. Наколоти виделкою і поставити в розігріту духовку до 180 °С на 15 хвилин.
  3. Приготувати начинку. Гарбуз розрізати на великі часточки, загорнути у фольгу і запекти в духовці при 220-230 °С близько 30-35 хвилин. Розгорнути фольгу і за допомогою чайної ложки і виделки зняти гарбузову м'якоть зі скоринки. Подрібнити блендером.
  4. Додати мед, вершкове масло, спеції і злегка збити блендером, по одному додати яйця, збиваючи блендером.
  5. Вилити начинку до форми з тістом. Поставити пиріг в духовку, розігріту до 180 °С і випікати 40-45 хвилин. Перед подаванням остудити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту з гарбузом по-молдавському. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом зігріваючого гарбузового супу.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою й апельсинами від Олексія Суханова:

Реклама