Як приготувати сирну паску з маковою начинкою

6 квітня 2018, 18:18
Під білосніжною сирною поверхнею ховається дуже смачна начинка з маку

Цей рецепт сирної паски неодмінно здивує вас своєю простотою, а результат – оригінальним і ефектним розрізом. Маковій начинці потрібно обов'язково дати настоятися, щоб вона вийшла ніжною і смачною.

Сирна паска з маком

Реклама

Інгредієнти:

Для основи:

  • ванілін – 1 щіпка
  • вершки жирністю 35% – 300 мл
  • желатин в гранулах – 10 г
  • цукор – 200 г
  • сир – 400 г

Для начинки:

Реклама
  • молоко – 120 г
  • мак – 300 г
  • цукор – 150 г

Рецепт приготування:

  1. Желатин замочити в невеликій кількість холодної кип'яченої води і дати набрякнути.
  2. Розчинити на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Охолодити до кімнатної температури.
  3. Перемішати протертий через сито сир з цукром і ваніліном, влити желатин. Додати збиті вершки або сметану. Перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Приготувати начинку. Мак перемолоти в кавомолці, залити його молоком і додати цукор. Масу перемішати до однорідного стану і підігріти. Зняти з плити і дати постояти 30 хвилин.
  5. Форму для паски застелити вологою марлею. Додати сирну масу. За допомогою силіконової лопатки розподілити її по стінках. У центрі повинно залишитися заглиблення для макової начинки.
  6. Додати макову суміш і покрити її зверху сирною масою, що залишилася. Розрівняти поверхню, накрити кінцями марлі і поставити зверху вантаж.
  7. Відправити до холодильника на добу, підклавши під форму тарілку.
  8. Акуратно перевернути сирну паску на блюдо, за бажанням прикрасити кондитерською посипкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як правильно зібрати великодній кошик. Ми також розповідали про головні святкові страви Великодня. Крім цього, ми повідомляли, як пофарбувати яйця буряковим соком.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Реклама