Як приготувати сирну паску: незвичний рецепт з шоколадом і апельсином

3 квітня 2020, 17:29
Оригінальний рецепт сирної паски без сирих яєць

Шоколадна паска з сиру

Великдень-2020 відзначатимуть 19 квітня . На святковому столі в цей день обов'язково повинна бути сирна паска. Для неї потрібно використовувати сир найкращої якості – свіжий, сухий і однорідний.

Читайте також:

Реклама

Спробуйте приготувати традиційну сирну паску за нашим рецептом з додаванням чорного шоколаду, родзинок, апельсинової цедри і коньяку.

Шоколадно-апельсинова паска

Шоколадна паска з сиру

Реклама

Час приготування:

  • 1 година + час на охолодження

Калорійність:

  • 249 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 50 г родзинок
  • 2 ст. л. коньяку
  • 400 г сиру
  • 75 г цукрової пудри
  • 90 г м'якого вершкового масла
  • 375 мл вершків 33%
  • 300 г чорного шоколаду
  • Терта цедра одного апельсинами

Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:

Спосіб приготування:

  1. Ізюм промийте і замочіть в алкоголі на півгодини.
  2. Сир, вершкове масло, цукрову пудру і 200 мл вершків з'єднайте в чаші кухонного комбайна. Збийте до однорідного стану.
  3. Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть з вершками, що залишилися, на водяній бані. Додайте до сирної маси і знову збийте до однорідності. Потім додайте родзинки і дрібно натерту цедру апельсина. Перемішайте.
  4. Спеціальну пасочницу акуратно застеліть марлею в чотири шари. Викладіть в неї сирну масу. Загорніть краї марлі, покладіть зверху блюдце, а на нього поставте вантаж (банку з водою або інший). Приберіть в холодильник на ніч.
  5. Переверніть сирну паску на блюдо, акуратно зніміть форму і марлю. Прикрасьте за бажанням, наприклад, цукатами з апельсинових кірок .

На замітку

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паску в хлібопічці .