Як приготувати тушковану квашену капусту

21 грудня 2020, 18:27
Найкращі рецепти тушкованої квашеної капусти з фото

Тушена капуста з грибами

Квашена капуста – доступне джерело вітамінів в зимовий період. Її можна без проблем купити в магазині, але найсмачніша – приготована своїми руками.

Квашену капусту можна вживати не тільки як самостійну закуску, а й гасити. Кращі рецепти тушкованої квашеної капусти ви знайдете в нашій добірці.

Реклама

Тушкована квашена капуста

Капуста, тушкована у мультиварці

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Складові:

  • Капуста квашена – 1 кг
  • Морквина – 4 шт.
  • Кмин – за смаком
  • Цибуля – 3 шт.
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю, злегка обсмажте її на пательні на олії.
  2. Додайте натерту моркву, перемішайте і готуйте овочі ще кілька хвилин.
  3. Покладіть підготовлену квашену капусту, залийте її водою до рівня верхнього шару, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні до готовності (близько години).
  4. За 10 хвилин до закінчення приготування покладіть кмин. При необхідності блюдо можна підсолити, однак, як правило, буває досить солі, що міститься в квашеній капусті.

Тушкована квашена капуста з м'ясом

Реклама

Для тушкування найкраще підходить білокачанна капуста

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • Капуста квашена – 1 кг
  • М'ясо (свинина, яловичина, баранина) – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Томатний соус – 4 ст.л.
  • Цукор – за смаком
  • Олія
  • Вода – 1,5 ст.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Наріжте невеликими шматочками м'ясо, цибулю – півкільцями. Розігрійте олію на глибокій пательні, обсмажти м'ясо з цибулею протягом 10 хвилин.
  2. Додайте підготовлену квашену капусту, залийте гарячою водою, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 1 години.
  3. Замість води можна використовувати бульйон. Додайте томатний соус, цукор, лавровий лист, при необхідності – воду і сіль.
  4. Перемішайте і залиште тушкувати ще на півгодини.

Тушкована квашена капуста в мультиварці

Тушкована капуста з фаршем

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • Капуста квашена – 1 кг
  • Куряче філе – 300 г
  • Ковбаса копчена – 300 г
  • Паста томатна – 1 ст. ложка
  • Помідори – 1 шт.
  • Олія
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 200 мл

Спосіб приготування:

  1. Помийте куряче філе і обсушіть, наріжте його шматочками. Почистіть цибулю, поріжте її півкільцями, а помідори – скибочками.
  2. Встановіть режим мультиварки "Випічка" і обсмажте в олії цибулю. Додайте курку і скибочки помідорів, продовжуйте обсмажувати.
  3. Потім покладіть квашену капусту, томатну пасту і нарізану кубиками копчену ковбасу. Перемішайте, влийте воду.
  4. Виберіть в меню режим "Плов" і час – 1,5 години. Подайте готову страву на стіл.

Як зробити тушковану квашену капусту смачнішою

Перед приготуванням обов'язково спробуйте квашену капусту. Якщо вона не дуже кисла, досить відкинути її на друшляк для видалення розсолу.

Якщо капуста сильно кисла, промийте її холодною водою. Можна відварити її у воді протягом 15 хвилин. Якщо овоч нарізаний дуже товстими шматками, попередньо подрібніть його.

Раніше ми розповідали, в чому користь кускусу і як його готувати.