Як приготувати торт "Наполеон" із заварним кремом

24 березня 2021, 18:33
Смачний десерт родом з дитинства

Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом

Торт "Наполеон" – від нього ми не втомимося ніколи. І не через деяку ностальгії за десертами дитинства, хоча і черех неї теж, а насамперед через його текстуру та смак. І попри те, що "Наполеон" тепер можна купити будь-який і всюди, той, що приготований вдома і своїми руками, завжди буде найкращим. Рецепт нижче, вірніше, результат вас обов'язково порадує.

Якщо треба порадувати близьких найкращим подарунком, скористайтеся ідеями з нашого березневого календаря свят.

Реклама

Торт Наполеон"

Фото: Торт "Наполеон" з заварним кремом

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 4 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль на кінчику ножа
  • 1 склянка холодної води

Для крему:

  • 1 л молока
  • 2 яйця
  • 6 ст. л. борошна
  • 2 склянки цукру
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

Реклама
  1. На робочу поверхню насипаємо просіяне борошно і розм'якшене масло, руками добре перетираємо в крихту. Окремо розмішуємо яйце в склянці холодної і трохи підсоленої води. Вливаємо рідину та замішуємо еластичне тісто.
  2. Формуємо з тіста ковбаску, ділимо на 8 частин і ставимо на півгодини в холодильник.
  3. Потім розгортаємо кожну частину в корж завтовшки 1 мм. Вирізаємо кола за допомогою тарілки діаметром 20 см, наколюємо виделкою в декількох місцях і випікаємо коржі окремо в попередньо розігрітій до 200-220 граудсів духовці.
  4. Із залишків тіста формуємо корж, випікаємо його і за допомогою качалки робимо крихту для посипання торта. Коли всі коржі будуть готові, приступаємо до приготування крему.
  5. Змішуємо за допомогою вінчика 2 склянки молока з яйцями, ваніллю і борошном. З'єднуємо окремо 2 склянки молока з цукром і кип'ятимо на повільному вогні, помішуючи. Потім вливаємо яєчно-молочну суміш і доводимо все до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб не утворювалися грудочки. Коли крем закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо помішувати ще кілька хвилин до загустіння.
  6. Коли крем готовий і все коржі охололи, починаємо збирати торт. Рясно змащуємо коржі гарячим або теплим заварним кремом. Посипаємо верх і боки крихтами. Даємо торту постояти кілька годин, а потім ставимо його в холодильник на ніч.
На замітку: обсяг мірної склянки – 250 мл.

Тут дізнаєтеся, як приготувати ніжний баскський чизкейк.