Як приготувати торт "Червоний оксамит" на День святого Валентина

31 січня 2018, 12:30
Торт виглядає дуже ефектно завдяки своєму яскраво-червоному кольору, який красиво контрастує з білою глазур'ю

Торт на 14 лютого Фото: Ірина Павлина

"Червоний оксамит" – популярний американський торт з м'якого червоного бісквіту з білосніжним кремом. Це ідеальний десерт на День святого Валентина. Перед подачею його можна прикрасити будь-якими ягодами (полуницею, малиною, вишнею), листочками м'яти, крихтами з коржів, тертим шоколадом або смужками цедри. 

Торт "Червоний оксамит"

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 150 г
  • какао – 1 ст. л.
  • розпушувач 1.5 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • пахта або натуральний йогурт – 100 мл
  • червоний рідкий харчовий барвник – 1 ч. л.
  • білий винний оцет – 1 ч. л.
  • ванільний екстракт – 1/2 ч. л.
  • цукор – 150 г
  • яйце – 1 шт.

Для глазурі:

  • маскарпоне – 250 г
  • вершкове масло – 75 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • ванільний цукор – 5 г

Рецепт приготування:

Реклама

1. Приготувати тісто. Розігріти духовку до 180 град. С. Змастити вершковим маслом і посипати борошном дві форми для торта діаметром 20 см. Змішати борошно, какао, розпушувач і сіль в мисці. В окремій мисці збити йогурт, харчовий барвник, оцет і ваніль.

2. Збити розм'якшене вершкове масло до білої пишної маси разом з цукром. Додати яйце, збити. По черзі, в кілька прийомів, додати борошняну і йогуртову суміш. Має вийти однорідне гладке тісто..

Реклама

Фото: Ірина Павліна

3. Тісто розділити на дві рівні частини і відправити в підготовлені форми для випічки. Випікати коржі близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Коржі остудити і вийняти з форми. Їх можна за бажанням просочити коньяком або фруктовим лікером.

4. Приготувати глазур. Для цього змішати міксером на низькій швидкості вершковий сир і розм'якшене вершкове масло. Поступово додати цукрову пудру і ванільний цукор, збити до гладкості.

5. Щоб зібрати торт, покласти один корж і промазати третиною глазурі. Накрити другим коржем, промазати верх і бічні сторони глазур'ю. Охолодити, щоб крем застиг.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердечок.

Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники: