У переддень Святого Валентина ведучий ток-шоу "Говорить Україна" на каналі "Україна" Олексій Суханов поділився з "Сегодня" рецептами оригінальних страв до романтичної вечері.
Потіште своїх улюблених брускеттою із солодким цибульним мармеладом і ніжним паштетом, рожевою пастою фетучіні з вершками і бринзою, а також незвичайним десертом – повітряною ромашковою Панакота.
Брускетти з цибульним мармеладом і паштетом з курячої печінки
Складові:
Для паштету:
• 500 г курячої печінки
• 1 велика морква
• 1 ріпчаста цибуля
• 50 г сала
• 300 г вершкового масла
• Сіль, перець
Для мармеладу:
• 1 кг ріпчастої цибулі
• 150 г цукру
• 100 мл червоного солодкого вина
• 50 г гранатового соусу наршараб
Приготування:
1. Візьміть курячу печінку, помийте, посоліть і поперчіть.
2. Одну велику цибулину поріжте кільцями і покладіть на дно термостійкої ємності, попередньо змастивши її вершковим маслом. Зверху покладіть порізану кружальцями моркву.
3. Засипте печінку, покладіть зверху 50 г тонко нарізаного сала і поставте в духовку за температури 180 градусів близько 40 хв.
4. Дістаньте з духовки. Додайте 200 г м'якого масла і перебийте все в блендері, щоб вийшла однорідна маса.
5. Для мармеладу наріжте кубиками 1 кг ріпчастої цибулі. Покладіть в сотейник масло, цибулю, додайте цукру і тушкуйте на слабкому вогні до розчинення цукру. Перемішайте.
6. Додайте 100 мл червоного солодкого вина і 50 г гранатового наршарапа. Тушкуйте на повільному вогні до повного випаровування вологи. Перекладіть мармелад в іншу ємність і дайте охолонути.
7. Подавайте паштет на грінках, зверху покладіть мармелад.
Фетучіні з бринзою
Складові:
Для тіста:
• 2 буряки
• 500 г борошна
• 3 жовтки і 1 яйце
• Олія соняшникова/оливкова
• Сіль перець
Для соусу:
• 300 г розсипчастої бринзи
• 150 мл вершків 30%
• Сіль, перець
Приготування:
1. Візьміть буряк. Посоліть і поперчіть, налийте олію, загорніть у фольгу і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте 40 хвилин. Остудіть, почистіть.
2. Жовтки і яйце з'єднайте з розтертим буряком. Додайте сіль, перець і рослинне масло. Перемішайте все до однорідної маси в блендері.
3. Висипте все борошно на дошку, зробіть воронку. Влийте суміш з буряка і яєць. Обережно, починаючи зсередини, перемішуйте. Потім починайте місити руками. Замісіть тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть на 40 хвилин в холодильник.
4. Розкачайте тісто до 1 мм. Поріжте на смужки шириною 5 мл.
5. Поставте каструлю з водою для пасти. Посоліть.
Порада від ШЕФА! Не додавайте масло при варінні локшини! Щоб паста вийшла правильною – важливо, щоб вона варилася у великій кількості води!
6. Варіть не більше 5 хвилин. Як тільки макарони спливли, перекладіть її на сковорідку з вершковим маслом, посоліть і поперчіть. Це потрібно для того, щоб паста не втратила колір.
7. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершки і додайте бринзу. Прогрійте їх. Соус повинен стати однорідним за консистенцією. Соліть за смаком: все залежить від того, скільки солі у вашій бринзі.
8. Викладіть пасту в глибоку миску і полийте її соусом.
Ромашкова панакота
Складові:
• 350 мл молока
• 3 шт. сухої ромашки в пакетиках
• 250 мл вершків 33%
• 3 ст. л. цукру
• ваніль
• 6 г желатину
• 1-2 ст. л. цукрової пудри
• 1 ч. л. лимонного соку
• 1 ківі
• 1 апельсин
Приготування:
1. Налийте в каструлю молоко, вкиньте пакетики з сухою ромашкою (з аптеки або чай ромашковий) і доведіть до кипіння. Дайте настоятися 15 хвилин.
2. Желатин залийте невеликою кількістю води для набухання.
3. З отриманого "ромашкового" молока видаліть пакетики з ромашкою, але не викидайте.
4. Відміряйте 250 мл ромашкового молока. Додайте туди вершки, цукор і ваніль. Отриману суміш прогрійте 4 рази, не доводячи до кипіння. Додайте в молоко замочений заздалегідь желатин.
5. Прогрійте молоко з желатином на водяній бані до загустіння, постійно перемішуючи.
6. У силіконові формочки або скляні стакани вилийте отриману суміш. Залиште охолоджуватися в холодильнику на кілька годин.
7. Вийміть Панакоту з формочок. У каструлю налийте гарячу воду, опустіть форми на 10 секунд. Це допоможе легко дістати з формочок застиглий десерт.
8. З пакетиків з ромашкою, які заварювали в молоці, витягніть вміст і змішайте з цукровою пудрою. В отриману кашку додайте чайну ложку лимонного соку.
9. Фрукти наріжте і додайте ромашкову кашку. На фруктовий салат викладіть Панакоту. Присипте пудрою і цедрою.
Читайте також: