Як приготувати тісто для солодкого рулету: два простих рецепти

3 травня 2018, 15:16
Готуємо бісквітне і дріжджове тісто для рулету

Бісквітний рулет з начинкою. Фото: pixabay.com

Рулет з солодкими начинками - це відмінний десерт, яким можна порадувати домашніх і гостей. Для того щоб приготувати рулет за одну годину, рекомендується скористатися рецептом бісквітного тіста.

У духовці тонкий корж для бісквітного рулету випікається приблизно за 15-20 хвилин. Тому на приготування солодких ласощів з бісквітного тіста піде не більше години. Дріжджові рулети готуються значно довше, однак дріжджове тісто вважається менш вимогливим, ніж бісквітне. Тобто воно практично завжди виходить досить пишним і смачним навіть у тих господинь, які тільки починають вчитися готувати домашню випічку.

Реклама

Бісквітне тісто для рулету

Рулет з бісквітного тіста
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  •     яйця – 3 штуки
  •     борошно – 1 склянка
  •     цукровий пісок – 1 склянка
  •     пакетик ванільного цукру

Як готувати бісквітне тісто для рулету:

Реклама
  1.     Яйця необхідно ретельно збити, змішавши з цукром, краще для цього використовувати міксер або блендер.
  2.     Збивати не менше п'яти хвилин. Коли повітряна кремоподібна маса з яєць і цукру буде готова, до неї слід додати борошно, просіяне через сито. Якщо борошно не просівати, то тісто не буде повітряним.
  3.     Збиті яйця перемішуються з борошном до стану однорідної маси. Готове тісто розподіляється на деку тонким шаром. Його можна розрівняти ложкою, щоб поверхня випеченого коржа була гладкішою.
  4.     Духовку необхідно попередньо розігріти до 200 °С, потім поставити до неї деко і знизити температуру до 180 °С. Випікати 15-20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дріжджове тісто для рулету

Рулет з дріжджового тіста
Фото: pixabay.com

Любителям пишної дріжджової випічки цей рецепт напевно припаде до смаку. Рулети з дріжджового тіста відмінно поєднуються з яблучною і маковою начинкою.

Реклама

Інгредієнти:

  • борошно – 4 ст. ложки з гіркою
  • свіжі дріжджі – 25 г
  • молоко – 1 стакан
  • вершкове масло або маргарин – 50 г
  • пакетик ванільного цукру
  • яйце
  • цукор – 4 ст. ложки
  • сіль – половина чайної ложки
  • вода – 50-70 мл

Як готувати дріжджове тісто для рулету:

  1. Борошно необхідно ретельно просіяти через сито, потім додати до нього сіль, цукор, дріжджі, яйце, тепле молоко і теплу воду.
  2. Важливо пам'ятати, що вода і молоко не повинні бути гарячими, а інакше тісто не вийде повітряним, оскільки білок доданого до тіста яйця згорнеться.
  3. Вершкове масло розтоплюється в теплому молоці і теж виливається до посуду з тістом. Отримане тісто потрібно розмішати, накрити кришкою або поліетиленовою плівкою, залишити приблизно на 60-80 хвилин.
  4. Коли на тісті підніметься "шапка", воно готове. Тісто необхідно розкачати, викласти на нього начинку (наприклад, яблука з корицею) і скрутити в рулет.
  5. Потім рулет викладається на деко, змащене олією. Час випічки становить приблизно 30-40 хвилин, температура духовки 180-200 °С.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися найкращими рецептами шарлотки.

Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: