Як зробити сирний суп-пюре з куркою і цвітною капустою

2 липня 2020, 10:27
Якщо додати в суп трохи вершків, вершкового масла або молока, він стане ще смачніше

Сирний суп з овочами та куркою

Сирний суп з курячим філе і овочами – швидка, корисна і дуже смачна страва для літнього обіду. Завдяки плавленому сиру він відрізняється від інших супів ніжною кремовою консистенцією.

Сирок в суп бажано додавати нарізаним, тертим або поламаним шматочками – так він швидше і краще розчиниться.

Реклама

Сирний суп з овочами та філе

Сирний суп з овочами та куркою

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 54 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 2-3 л води (залежить від величини капустини)
  • 300 г філе курки або індички
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50-100 г плавленого сиру
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть в підсоленій воді філе курки, цибулю і моркву.
  2. Розділіть на суцвіття качан капусти.
  3. Додайте суцвіття в бульйон за 5-10 хвилин до кінця варіння.
  4. Готове філе дістаньте, розділіть на невеликі шматочки, поверніть в суп.
  5. Викиньте цибулю і збийте суп блендером.
  6. Додайте сир і, помішуючи, варіть 5 хвилин на повільному вогні. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.

Як подавати сирний суп

Подавайте страву до столу зі свіжою зеленню і грінками.

Дивіться відео, як зварити сирно-овочевий суп:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирний соус , а також ділилися рецептом сирного супу з камамбером .