Як приготувати сирний крем-суп

3 січня 2019, 09:00
Навіть з найпростіших інгредієнтів можна зробити смачне та оригінальне блюдо

Сирний крем-суп. Фото: Topntp26 / Freepik

Крем-суп з сиром – то, що потрібно в морозний зимовий день. Сьогодні ми приготуємо його на курячому бульйоні з молоком, сиром Чеддер і цибулею. 

Сирний крем-суп 

Реклама

Складові:

  •  1/4 чашки вершкового масла
  • 1 цибулю, нарізану
  • 1/4 чашки борошна
  • 3 чашки курячого бульйону
  • 3 чашки молока
  • 450 г тертого сиру Чеддер
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити до готовності, близько 5 хвилин. Додати борошно і перемішати.
  2. Потім влити курячий бульйон і варити, постійно помішуючи, поки суміш злегка не загусне. Додати молоко і довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Відразу зняти з плити.
  3. Частинами подрібнити суп в блендері і повернути його в каструлю. На середньому вогні довести до кипіння, потім вимкнути нагрів.
  4. Додати тертий сир і ретельно перемішати віночком, щоб він розчинився. Якщо сир не тане, повернути каструлю на вогонь ще на хвилину.
  5. Подавати суп гарячим, прикрасивши грінками або зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати крем-суп з білими грибами і часниковими грінками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Реклама

Дивіться відео про найдорожчих супах світу: