Як приготувати холодний борщ в домашніх умовах

11 серпня 2019, 07:30
Принцип приготування борщу такий же, як і принцип приготування окрошки

Холодний борщ – це освіжаючий літній суп, який також називають холодником, хлодником і буряковою окрошкою. Вважається, що у цієї страви польсько-литовсько-білоруське походження.

Дивіться відео, як приготувати окрошку:

Реклама

До рецептури класичного холодного борщу входять свіжі огірки, свіжа зелень (кріп, зелена цибуля, дещо рідше – зелень петрушки) і відварені яйця. Заправляється суп сметаною. Звичайно ж, цей базовий рецепт можна нескінченно урізноманітнити, отримуючи все нові і нові варіації.

Холодний борщ на сметані з яйцем і куркою

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 великий буряк
  • 1-2 огірки
  • 2-3 яйця
  • 3 редиски
  • 1 картоплина
  • 500 г курячого бульйону
  • 1 варене куряче стегенце
  • пучок зелені
  • 2 ч. л. гірчиці
  • Сік 1/4 лимона
  • 150-200 г сметани
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Буряк помити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до м'якості. Остудити і почистити.
  2. Картоплю і яйця окремо відварити. Дати охолонути і почистити.
  3. Розім'яти варені яєчні жовтки з сіллю і гірчицею. Додати сметану і добре розтерти, потім влити бульйон.
  4. Буряк, редис, картоплю, огірки, куряче м'ясо і яєчні білки нарізати дрібною соломкою.
  5. Зелень помити і подрібнити.
  6. Змішати всі інгредієнти в каструлі і поставити в холодильник на кілька годин.
  7. Скуштувати борщ, за бажанням додати більше солі або спецій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати борщ на квасі. "Сьогодні" також ділились рецептом салату з буряка з куркою та горіхами.