Як приготувати соус із сушених білих грибів

26 січня 2018, 17:30
Рецепт з цибулею, зеленню і сметаною

Грибний соус. Фото: petit-furia.livejournal.com

Якщо ви не знаєте, що робити з сушеними грибами, приготуйте з них смачний соус. Він прекрасно підійде до макаронів, гречаної каші і відварного рису. Його також можна подавати як доповнення до м'яса і птиці.

Грибний соус

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г сметани
  • 125 мл гарячої води
  • 35 г сушених грибів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль, мелений перець за смаком
  • кілька гілочок кропу

Рецепт приготування:

1. Сушені білі гриби скласти до миски. Залити окропом і залишити на 10 хвилин. Потім злити рідину, промити гриби і залити їх 125 мл свіжої гарячої води. Залишити ще на 20 хвилин, потім віджати, зберігши настій.

Реклама

2. Подрібнену цибулю і дрібно нарізані гриби обсмажити на сковороді з розігрітою рослинною олією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Влити грибний настій і тушкувати ще 2-3 хвилини.

Реклама

4. Додати сметану, сіль і перець. Посипати грибний соус дрібно нарізаним кропом. Добре прогріти і зняти його з вогню.

5. Перелити до соусника і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав,як приготувати фрітату з грибами за рецептом Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептом гречки з грибами в духовці.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: