Як приготувати соус гуакамоле: рецепт від Григорія Германа

3 січня 2019, 07:18
Ведучий радить вибирати стиглі авокадо – м'які, які проминаються пальцем, але не кашоподібні

Соус гуакамоле. Фото: facebook.com/germancooks

Гуакамоле – це популярний мексиканський соус з авокадо. Ведучий телеканалу "Україна" поділився фірмовим рецептом цієї страви.

Гуакамоле

Реклама

Інгредієнти:

  • Авокадо – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (опціонально) – 1/2 середнього розміру
  • Помідор – 1 шт. середнього розміру
  • Лимон (лайм) – 1 шт
  • Орегано сушений- щіпка
  • Перець чилі сушений – на смак
  • Кмин мелений – щіпка
  • Часник сушений – щіпка
  • Паприка – щіпка
  • Кінза (коріандр) – пучку або 40 г свіжої, дрібно нарубаної

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Чистимо авокадо. Все дуже просто. Розрізаємо вздовж навпіл, витягуємо кісточку. Беремо столову ложку і виколупуємо нею м'якоть, намагаючись не пошкодити шкіру. Шкура набагато жорсткіше м'якоті, тож все просто і все обов'язково вийде.
  2. Нарізаємо дрібними кубиками помідор і цибулю.
  3. Виделкою тиснемо авокадо в пюре. Додаємо помідор і цибулю, перемішуємо. Тиснемо сік з лимона і додаємо в пюре. Сік лимона, по-перше, додає кислинку, а по-друге, не дає авокадо тут же потемніти. Він все одно потемніє, але пізніше. Через добу, а не через 29 хвилин. Додаємо спеції. Ретельно перемішуємо.

"Їмо гуакамоле з чіпсами або хлібом. Відмінно – з яйцем. Ще краще з ікрою (червоною, щучою, мойви, тріски...) Що автоматом вносить гуакамоле до розряду закуски. З солоною рибою. З лавашем. Не стримуйте фантазію. Не стримуйте! Може, Ваш варіант – картопля? До речі, треба спробувати", – радить Григорій Герман.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного салату з авокадо і мандаринів. Ми також писали, як приготувати з авокадо дієтичний сніданок.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо:

Реклама