Як приготувати соковиті курячі шашлички в духовці

27 лютого 2020, 20:09
Рецепт шашличків з курячого філе

Курячі шашлички на шпажках

Курячі шашлички на дерев'яних шпажках – чудова гаряча закуска. Їх можна посмажити на сковороді, але більш здоровий варіант – запекти в духовці у фользі. Щоб шашлички вийшли соковитіше, використовуйте філе стегон, а не грудки.

Читайте також:

Реклама

Подавати гарячу закуску можна разом з різними соусами (кетчупом, гірчичним, йогуртовим), салатом зі свіжих овочів і картоплею.

Курячі шашлички в духовці

Курячі шашлички на шпажках

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 148 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг курячого філе
  • 2 цибулини
  • 100-150 мл оливкової олії, сметани або майонезу
  • 1 ст.л. спецій для курки
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. меленого перцю
  • 1 лимон
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, нарізати невеликими кубиками. Скласти в миску.
  2. Лимон нарізати кружечками. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Додати спеції для курки, сіль і перець. Потім додати масло, сметану або майонез, ретельно перемішати.
  3. Накрити миску і відправити маринуватися на кілька годин або на ніч.
  4. Деко застелити фольгою, злегка змастити олією. Перекласти на фольгу цибулю і лимон, з якими маринувалась курка.
  5. М'ясо нанизати на дерев'яні шпажки і покласти зверху.
  6. Накрити шашлик з курки фольгою і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин. Потім зняти фольгу і підрум'янювати м'ясо 10-15 хвилин.

На замітку

Важливо не готувати шашлик занадто довго, щоб не пересушити його.

Дивіться відео, як посмажити шашлики вдома:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик в маринаді з ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептами шашлику на сковороді .