Курячі шашлички на шпажках
Курячі шашлички на дерев'яних шпажках – чудова гаряча закуска. Їх можна посмажити на сковороді, але більш здоровий варіант – запекти в духовці у фользі. Щоб шашлички вийшли соковитіше, використовуйте філе стегон, а не грудки.
Подавати гарячу закуску можна разом з різними соусами (кетчупом, гірчичним, йогуртовим), салатом зі свіжих овочів і картоплею.
Курячі шашлички в духовці
Курячі шашлички на шпажках
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 148 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 2 цибулини
- 100-150 мл оливкової олії, сметани або майонезу
- 1 ст.л. спецій для курки
- 1 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. меленого перцю
- 1 лимон
- 1 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, нарізати невеликими кубиками. Скласти в миску.
- Лимон нарізати кружечками. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Додати спеції для курки, сіль і перець. Потім додати масло, сметану або майонез, ретельно перемішати.
- Накрити миску і відправити маринуватися на кілька годин або на ніч.
- Деко застелити фольгою, злегка змастити олією. Перекласти на фольгу цибулю і лимон, з якими маринувалась курка.
- М'ясо нанизати на дерев'яні шпажки і покласти зверху.
- Накрити шашлик з курки фольгою і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин. Потім зняти фольгу і підрум'янювати м'ясо 10-15 хвилин.
На замітку
Важливо не готувати шашлик занадто довго, щоб не пересушити його.
Дивіться відео, як посмажити шашлики вдома:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик в маринаді з ківі . "Сьогодні" також ділилися рецептами шашлику на сковороді .