Як приготувати шоколадний тарт з горіхами

26 грудня 2017, 18:00
Домашній пиріг з шоколадно-горіховою начинкою – ідеальний десерт для зими

Шоколадний тарт з горіхами Фото: Tesco Real Food

Шоколадний пиріг з горіхами

Складові:

Для начинки:

Реклама
  • 2,5 склянки очищених волоських горіхів
  • 125 г темного шоколаду (60% какао)
  • 1 стакан коричневого цукру
  • 1 склянка вершків жирністю 35%
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. меду

Для основи:

  • 1,5 склянки борошна
  • 100 г – вершкового масла
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

1. Для основи борошно просійте разом з сіллю, додайте нарізане кубиками масло і порубати ножем до стану хлібних крихт. Поступово, продовжуючи вимішувати, додайте 4 ст. л. крижаної води. Якщо тісто буде сухим, можна додати ще трохи води. Руками розпластайте тісто в диск, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.

Реклама

2. Потім розкачайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в круг діаметром 35 см. Викладіть у форму з невисокими бортиками діаметром 28 см так, щоб були закриті дно і бортики. Видаліть надлишки тіста. Виделкою зробіть часті проколи і поставте в холодильник на 30 хвилин.

3. Застелітьсто фольгою або пергаментом, всипте суху квасолю і поставте в розігріту до 200 °С духовку на 20 хв. Видаліть квасолю і фольгу, а форму з тістом поверніть в духовку ще на 15 хв. Дайте повністю охолонути.

4. Для начинки горіхи обсмажте, постійно помішуючи, на сухій розжареній сковороді 6 хвилин. Крупно порубайте ножем. Шоколад натріть на тертці.

Реклама

5. У сотейнику з товстим дном розведіть цукор в 1/4 склянки води, поставте на невеликий вогонь і готуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Збільште вогонь і доведіть суміш до кипіння; готуйте, поки карамель не набуде темно-бурштиновий колір, приблизно 6 хвилин.

Зніміть з вогню і дуже обережно влийте вершки (карамель буде бризкатися!). Поверніть сотейник на мінімальний вогонь і готуйте, помішуючи, до однорідності.

6. Додайте масло і мед, готуйте, помішуючи, 3 хвилини. Зніміть з вогню і відразу ж всипте натертий шоколад, ретельно перемішайте. Додайте горіхи, ще раз перемішайте і викладіть начинку на тісто. Розрівняйте поверхню, дайте охолонути до кімнатної температури, потім переставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.

7. Подавайте шоколадно-горіховий торт з кавовими напоями домашнього приготування. Його можна прикрасити збитими вершками і м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати крем-брюле.