Як приготувати шоколадний фондан в домашніх умовах

28 листопада 2019, 17:25
Шоколадний фондан – популярний десерт родом з Франції

Фондан з чорним шоколадом

Шоколадний фондан – десерт, який подають навіть у дорогих ресторанах, хоча його можна легко приготувати на власній кухні з доступних продуктів.

Дивіться відео про найдорожчі десерти світу:

Реклама

Головний секрет фондану – не запікати його занадто довго, щоб серединка залишалася рідкою.

Читайте також:

Реклама

Шоколадний фондан: класичний рецепт

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 413 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 40 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки борошна
  • 2 ст. ложки цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Какао – для посипки
  • Морозиво – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Яйця збийте з цукровою пудрою. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і дрібку солі. Ще раз збийте міксером.
  2. Шоколад і вершкове масло розтопіть (на повільному вогні або на водяній бані). Трохи остудіть і додайте в рідке тісто. Перемішайте силіконовою лопаткою.
  3. Маленькі керамічні формочки змастіть вершковим маслом, присипте какао і заповніть рідким тестом на половину.
  4. Випікайте протягом 5-7 хвилин при температурі 210 °С.

Як подавати шоколадний фондан

Подавайте гарячий шоколадний десерт з кулькою морозива, свіжими фруктами і десертним соусом .

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити панна котту з шоколадом .