Як приготувати шоколадний фондан з кавовим смаком

9 листопада 2018, 15:10
Рецепт чудового десерту від Ніки Білоцерківської, відомого блогера і автора кулінарних книг

Шоколадно-кавовий фондан Фото: belonika.ru

"Як і всі фондани, цей готується дуже просто, а результат приголомшливий. Головне – не перетримайте! Кількість кави визначте на свій смак: що вам більше подобається – легкий аромат або відчутний присмак. Почніть з 2-3 ч.л. Каву візьміть пристойнішу, краще гранульовану", – радить Ніка Білоцерківська.

Шоколадно-кавовий фондан

Реклама

Інгредієнти на 10 порцій:

Для фондана:

  • Гіркий шоколад (від 70%) – 325 г
  • Вершкове масло – 180 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Жирні вершки (33%) – 75 мл
  • Борошно – 55 г
  • Розчинна кава

Для подачі:

Реклама
  • Жирні вершки (33%) – 100 мл

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 ° С.
  2. Форми з фольги для маффінів змастити вершковим маслом.
  3. Шоколад з маслом розтопити на водяній бані. Не перегрівати.
  4. У шоколад додати трохи розчинної кави. Вмішати поступово просіяне борошно, потім потроху ввести туди яйця, збивати віночком. В кінці додати вершки, розмішати.
  5. Форми наповнити масою на три чверті, поставити на деко і відправити в духовку на 4-5 хвилин. Тістечка мають залишитися дуже вологими всередині.
  6. Подавати зі збитими вершками, тарілку посипати гранулами кави. Але ще смачніше з яким-небудь ягідним варенням або просто зі свіжими ягодами.

Для нотаток: готове тісто можна прибрати в холодильник, максимум на 4 дні. Так можна заздалегідь підготуватися до гостей. В такому випадку випікати треба 10-12 хвилин, тому що тісто холодне.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фондана із сюрпризом від Асмік Гаспарян. Ми також ділилися рецептом тарта з апельсинами і шоколадом.

Реклама

Дивіться відео, чому насправді горить шоколад: