Як приготувати шоколадну сирну паску з глазур'ю

21 березня 2018, 16:28
Смачний великодній десерт для любителів шоколаду

Сирна паска з шоколадом Фото: depositphotos.com

У 2018 році православні християни відзначатимуть Великдень 8 квітня. В цей день на святковому столі неодмінно повинна бути сирна паска. Рецепти паски бувають різні, але головний компонент в будь-якому з них – протертий через сито сир, до якого додають вершкове масло, цукор, сметану або вершки. У паску можна покласти родзинки, курагу, цукати, зацукровані ягоди або цедру лимона. Сьогодні ми розповімо, як приготувати сирну паску з шоколадом.

Шоколадна паска з глазур'ю

Реклама

Складові:

Для паски:

  • 1 кг жирного домашнього сиру
  • 180 мл вершків жирністю 33%
  • 350 г вершкового масла
  • 200 г чорного шоколаду
  • 300 г цукру
  • пакетик ванільного цукру

Для глазурі:

Реклама
  • 60 г вершкового масла
  • 90 г чорного шоколаду

Рецепт приготування:

1. Протерти сир через сито два рази або збити блендером до отримання однорідної маси.

2. Нарізати розм'якшене вершкове масло кубиками і додати до сиру. Ретельно перемішати.

Реклама

3. Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, остудити до кімнатної температури. Холодні вершки збити. Додати шоколад і вершки в сирну масу, перемішати.

4. В кінці додати звичайний і ванільний цукор, ще раз ретельно перемішати.

5. Форму для паски ємністю 2 л поставити на тарілку і застелити вологою марлею в кілька шарів. Кінці марлі повинні звисати. Наповнити форму сирною масою і накрити кінцями марлі. Поставити зверху вантаж (тарілку і банку з водою). Дати пасці постояти протягом кілька годин при кімнатній температурі, періодично зливаючи сироватку. Потім відправити в холодильник мінімум на 12 годин.

6. Готову сирну паску акуратно перевернути на блюдо.

7. Зварити глазур. Нарізати масло і шоколад, змішати в мисці. Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перемішати віночком, щоб вийшла однорідна блискуча маса.

8. Полити сирну паску шоколадною глазур'ю, що остигнула. За бажанням десерт можна прикрасити кондитерською посипкою, шматочками шоколаду або мармеладу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як правильно зібрати великодній кошик. Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: