Як приготувати шоколадно-сирне суфле з желатином

9 грудня 2019, 17:15
Цей ніжний десерт схожий на чізкейк

Суфле з сиру і шоколаду

Суфле із сиру і шоколаду з желатином – це повітряний домашній десерт, який схожий на шоколадний чізкейк без випічки .

Дивіться відео, як приготувати низькокалорійний чізкейк:

Реклама

Шоколад для нього можна використовувати чорний або молочний, а також їх суміш у співвідношенні 1: 1.

Читайте також:

Реклама

Шоколадно-сирне суфле: рецепт

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 142 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для суфле:

  • Сир пастоподібний – 300 г
  • Вершки 33-35% – 200 мл
  • Шоколад – 100 г
  • Цукрова пудра – 1/4 склянки
  • Швидкорозчинний желатин – 1 ст.л.
  • Вода для розчинення желатину – 4 ст.л.
  • Лікер амаретто – 50 мл

Для основи:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Шоколадне печиво – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити печиво в крихту, розтопити вершкове масло. Влити масло в крихту, ретельно перемішати. Дно рознімної форми (максимум 20 см в діаметрі) застелити пергаментом. Викласти основу з печива, розрівняти, прибрати в холодильник.
  2. Розтопити на водяній бані шоколад, додати його в сир, висипати цукрову пудру. Перемішати міксером до однорідної маси.
  3. В окремій ємності збити вершки.
  4. Желатин розчинити в гарячій воді. Влити тонкою цівкою в сирну масу і добре перемішати. Додати амаретто і вершки. Ще раз ретельно перемішати. Викласти суфле в форму і поставити в холодильник на ніч.

Як подавати шоколадно-сирне суфле

Прикрасьте суфле на свій смак, наприклад, посипте тертим шоколадом. Розріжте на порційні шматочки і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.